Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Radboud International Training on High Ability - RITHA

Al meer dan 25 jaar biedt de Radboud Universiteit de opleiding tot ECHA Specialist Hoogbegaafdheid aan. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met the European Council for High Ability (ECHA) en is binnen het RadboudCSW intensief doorontwikkeld en geëvolueerd tot een state-of-the-art opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid: de Radboud International Training on High Ability, kortweg RITHA. Deze postacademische opleiding heeft een wetenschappelijke insteek en wordt blended aangeboden. Ontdek meer over de verschillende onderwijsprogramma’s die RITHA in Nederland aanbiedt:

RITHA Practitioner

ECHA gekwalifiseerde opleiding voor professionals m.b.t. het signaleren, begeleiden en adviseren van (hoog)begaafden in zorg en onderwijs. 

> Lees meer

RITHA Specialist

Als RITHA Specialist beschik je niet alleen over de kennis en vaardigheden om de vertaalslag te maken van wetenschap naar praktijk, maar lever je een eigen wetenschappelijke bijdrage aan het vakgebied hoogbegaafdheid.

> Lees meer

RITHA Blok 4

Maak als RITHA practitioner de vertaalslag van praktijk naar wetenschap en lever je een eigen wetenschappelijke bijdrage aan het vakgebied hoogbegaafdheid.

> Lees meer

RITHA modules

 

 

> Lees meer

Hoogbegaafdheid in Onderwijs en Zorg

In de cursus Hoogbegaafdheid in Onderwijs en Zorg leer je, onder begeleiding van docent drs. Mariska Poelman, de uiteenlopende manifestaties van (hoog)begaafdheid en het herkennen ervan.

> Lees meer

Omgaan met Talent

Omgaan met talent: Hoe ondersteun en begeleid je volwassenen met (kenmerken van) hoogbegaafdheid op het werk?

 

> Lees meer

 

Incompany RITHA

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om (delen van) de RITHA opleiding incompany aan te bieden?

> Lees meer