Schoolpsycholoog (SP)

De opleiding Schoolpsycholoog start in Nijmegen tweejaarlijks. De opleiding start weer op maandag 30 augustus 2021. 

Via onderstaande knop kun je een brochure aanvragen. Je ontvangt op het opgegeven e-mail-adres een bericht met een link naar de brochure Opleiding Schoolpsycholoog. 

 

Brochure

Informatiebijeenkomst

Aanmelden

Opleiding tot Schoolpsycholoog

Het werkterrein van de schoolpsycholoog bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs. Het strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)problematiek tot en met het (mede) bepalen van bovenschools beleid. Daarbij beslaat het de volledige onderwijsketen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en alles wat daartussen zit. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met verschillende niveaus van vragen, variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing.

Meer lezen

Hoofdopleider is dr. Helen Bakker. Adjunct hoofdopleiders zijn dr. Hanneke Visser en drs. Odeth Bloemberg. Lees het interview met Helen Bakker en Odeth Bloemberg: De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem.

Meer informatie over de schoolpsycholoog in internationaal verband vindt u via de International School Psychology Association (ISPA) en Network of European Psychologist in the Educational System (NEPES).