Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Verruimd vrijstellingenbeleid

Landelijk is een verruimd vrijstellingenbeleid vastgesteld voor kandidaten die al competenties hebben op het vlak van cognitieve gedragstherapie. 

Het RadboudCSW heeft dit in de volgende drie varianten uitgewerkt:
 

 1. Regulier cursorisch met vrijstelling
  Voor wie: Voor de kandidaat (VO en KJ) die (minimaal) de 100-urige VGCt-basiscursus niet langer dan 5 jaar voorafgaand van de start van de GZ-opleiding heeft afgerond.
  Toelichting: Hierbij volgt de cursist het reguliere cursorisch programma waarbij de cursist vrijgesteld is van onderwijs voor de modules 'Inleiding in de gedragstherapie' (30 uur) en ‘Stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen, Cognitief gedragstherapeutische basisprincipes’ (70 uur). 
  Doorlooptijd: 2 jaar (cursorisch 2 jaar met een een periode van 100 uur onderwijs vrij, praktijk 2 jaar bij voltijd)

   
 2. Cursorisch verkort 
  Voor wie: Voor de kandidaat VO die (minimaal) de 100-urige VGCt-basiscursus niet langer dan 5 jaar voorafgaand van de start van de GZ-opleiding heeft afgerond
  Toelichting: Hierbij volgt de cursist een aangepast cursorisch rooster . Het is een gecomprimeerd rooster zonder de modules 'Inleiding in de gedragstherapie' (30 uur) en ‘Stemmings-, angst- en somatoforme stoornissen, Cognitief gedragstherapeutische basisprincipes’ (70 uur). 
  Doorlooptijd: 2 jaar (cursorisch 1,5 jaar, praktijk 2 jaar bij voltijd)
  Start: september, één groep 
  NB. Cursisten die volledig geregisteerd VGCt cognitief gedragstherapeut zijn, krijgen voorang bij de toewijzing aan de groep cursorisch verkort. 

  nb Vanwege te weinig aanmeldingen kunnen kandidaten KJ niet geplaatst worden in de groep cursorisch verkort, wel in Regulier cursorisch met vrijstelling.
   

 3. Cursorisch én praktijk verkort (de verkorte GZ-opleiding)  
  Voor wie: Voor de kandidaat (VO en KJ) die VGCt-geregistreerd cognitief gedragstherapeut is en ten tijde van de VGCt-opleiding werkzaam was bij een erkende gz-praktijkopleidingsinstelling.
  Toelichting: Wij bieden voor deze kandidaten de mogelijkheid voor zowel cursorisch als praktijk (maximaal) 25%  vrijstelling te krijgen. Aan deelname zijn voorwaarde verbonden. Neem contact op met Jelle Guldenaar (contactgegevens onderaan deze pagina). 
  Doorlooptijd: 1,5jaar tot 2 jaar 

   

Kosten

Voor alle drie de varianten geldt geldt een korting op de opleidingsprijs.  Zie deze link  voor de kosten van de GZ-opleiding.  

Vragen?

Neem contact met Jelle Guldenaar via 024 3612511 of j.guldenaar@ru.nl.