Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Praktijkonderwijs

Praktijkinstelling
Het praktijkprogramma volg je binnen een erkende praktijkinstelling in onze regio. Dit kan een (G)GZ-instelling of een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie zijn, die voldoet aan landelijk gestelde erkenningseisen

 

Omvang
De praktijkopleiding heeft een totale omvang van 1700 uur plus 125 uur supervisie en 50 uur leertherapie. Om aan het vereiste aantal uren werkervaring te voldoen krijg je een aanstelling van minimaal 16 uur per week gedurende drie jaar bij een praktijkinstelling.

Supervisie
Tijdens de opleiding volg je 125 uur supervisie bij daartoe erkende supervisors. Jouw praktijkinstelling is verantwoordelijk voor de organisatie en de kosten van de supervisie. De supervisie is als volgt verdeeld over de behandelde onderwerpen:

  • 125 sessies supervisie over tenminste 500 uur psychotherapie;
  • 50 sessies supervisie over individuele psychotherapie bij volwassenen in 2 methoden: klachtgericht en persoonsgericht;
  • 25 sessies supervisie over individuele psychotherapie in 1 methode: klachtgericht of persoonsgericht;
  • 50 sessies supervisie over groepspsychotherapie en/ of over partner-relatie en/of gezinstherapie.

Leertherapie
Naast supervisie volg je 50 uur leertherapie bij een erkend leertherapeut die tevens psychotherapeut is. Deze kies je zelf en je draagt ook de kosten van deze leertherapie. We adviseren de leertherapie in het eerste jaar van de opleiding te starten.

Salaris
Als Gezondheidszorgpsycholoog In Opleiding tot Psychotherapeut (GIOP) heb je een betaalde opleidingsplaats. Voor de duur van de opleiding sluiten wij hiervoor een overeenkomst met jouw praktijkinstelling. Inschaling gebeurt volgens CAO-bepalingen in minimaal schaal 65 (CAO-GGZ).

Klik hier voor informatie voor praktijkinstellingen.