Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

KM KP/PT: Emotionally Focused Therapy (EFT)

Vanuit veilige hechting kunnen mensen (zowel cursisten als cliënten) veranderen en groeien...
drs. Susan Jorna

Startdata: 
21 April 2021
Tijd: 
10.00-16.45
Locatie: 
Thomas van Aquinostraat 4, 6525 GD Nijmegen
Voertaal: 
Nederlands
Docent: 
drs. Susan Jorna
Duur: 
24 uren
Kosten Studenten: 
€ 920,00

De cursus Emotionally Focused Therapy borduurt voort op de kennis over hechting als sturende en stuwende kracht van mensen in het omgaan met leven, life events en het aangaan van relaties. Hechting wordt gezien als een existentiële behoefte van mensen die hen tevens doet confronteren met eigen angsten en paniek.

In de cursus staat het model van Sue Johnson centraal. U oefent met de bijbehorende interventies, maar bovenal met de therapeutische attitude. U integreert vervolgens de impact van deze therapeutische handelswijze in de eigen reflectie over de professionele attitude.

Na het volgen van de cursus kunt u zelfstandig emotionally focused systeemtherapieën uitvoeren. 

Doelstelling

Na de cursus is de deelnemer in staat om: 

  • Kennis en vaardigheden omtrent het Emotionally Focused werken met gezinnen en paren te gebruiken binnen een persoonlijke stijl met inzicht in eigen positie en opvattingen waarbij de in de cursus aangeboden inzichten, theorieën en technieken geïntegreerd kunnen worden.
  • Diverse cliëntsystemen te benaderen vanuit de kennis van de hechtingstheorie en de activatie daarvan binnen de primaire relaties uit te leggen en te laten zien/voelen. 
  • Door cliënten ingebrachte problemen te verbinden met hun hechtingsgeschiedenis, hechtingsbehoeften en hechtingsangsten.
  • Om te gaan met de specifieke, vaak ingewikkelde interacties (ofwel het krachtenspel) binnen een systeem.

Voor wie?

Deze keuzemodule is onderdeel van de opleiding KP en PT en uitsluitend bedoeld voor klinisch psychologen en psychotherapeuten (of in opleiding daartoe).

De module is geschikt voor mensen met een voltooide GZ opleiding en daaropvolgend de inleidende module Systeem en Context van de opleiding tot KP en PT.

Docent

De docent van de cursus is mevr. drs. Susan Jorna.