Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Meet the expert sessie Prof. Dr. Jan Derksen | Integratiebijeenkomst

Startdata: 
2 July 2021
Tijd: 
10:00 - 16:45
Locatie: 
N.n.b.
Voertaal: 
Nederlands
Docent: 
Prof. Dr. Jan Derksen
Duur: 
6 uren
Kosten: 
€ 275,00
Kosten Alumni: 
€ 250,00
Accreditatie: 
FGzPt (wordt aangevraagd). Overige verenigingen op aanvraag

Na zes bijeenkomsten over diverse kernaspecten van de klinische psychologische diagnostiek te hebben ervaren sluit ik bepaald niet uit dat er onder de ervaren collega’s die de rol van cursist op zich namen een verlangen bestaat naar integratie van de vele databronnen, empirische gegevens en klinische inzichten. Nu dat gaan we proberen en wel op de volgende wijze:

In de loop van deze bijeenkomsten heb je vaker aan een patiënt gedacht die je op dit moment psychodiagnostisch onderzoekt en waarbij de indicatiestelling nog niet is afgerond. Tijdens de lesdag van 2 juli kan ik om 11.00 uur en om 15.00 uur een patiënt (dus twee in totaal) ontvangen voor een kort consult door mij in het bijzijn van jullie allemaal. Voorafgaand nemen we de diverse databronnen door en na het consult bespreken we de kern van de psychopathologie en de indicatiestelling. Indien je een patiënt wilt vragen overleg even met Prof. Dr. Jan Derksen (gegevens op aanvraag) en bespreken jullie ook hoe je de patiënt hierover het beste kunt bejegenen.

Voor wie?

De meet the expert sessies zijn toegankelijk voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en Klinisch (neuro) psychologen.

Wat levert het je op?

Integratie van psychodiagnostische bevindingen (diverse databronnen) in de vorm van een theorie over de casus met daaruit voor de interventie afleidbare hypotheses die in de behandeling worden getoetst.

Docent

Prof. Dr. Jan Derksen startte zijn studie psychologie in 1973 en is er niet mee gestopt. Daarnaast studeerde hij journalistiek, sociologie filosofie en psychofarmacologie. Hij werd onder meer opgeleid tot psychoanalyticus.