Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Statistiek met SPSS voor de praktijk

'In deze laagdrempelige cursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk leer je wanneer je welke analysetechniek je inzet voor jouw professionele vraagstukken. En hoe je vervolgens de juiste conclusies trekt uit de resultaten.'
- dr. Liesbet Veenstra-van Dijk

Startdata: 
4 november 2021
Tijd: 
15.00-17.00 uur*
Locatie: 
Zoom (online) of FSW, Maria Montessorigebouw, Thomas van Aquinostraat, Nijmegen (fysiek).
Voertaal: 
Nederlands
Docent: 
dr. Liesbet Veenstra-van Dijk & dr. Jonathan Van 't Riet
Duur: 
40 uren
Kosten: 
€ 1.650,00
Kosten Alumni: 
€ 1.485,00

Vergroot je analystische vaardigheden met statistiek en SPSS! 

Gegevens uit data worden steeds belangrijker, zeker nu de toegankelijkheid en omvang hiervan toenemen. Niet langer is het aan alleen maar spss data-analisten of onderzoekers besteed om data te lezen en te begrijpen, ook voor andere beroepsgroepen is het inmiddels cruciaal om data te kunnen vertalen naar zinvolle inzichten. Analytische vaardigheden zijn hierin natuurlijk onmisbaar.

In de basiscursus statistiek met SPSS voor de praktijk ga daarom je aan de slag met het opdoen van kennis en vaardigheden op het gebied van statistiek. Je krijg uitleg over meerdere statistische technieken, zodat jij aan het einde een grote gereedschapskist hebt om uit te putten. 

Dit alles gebeurt onder leiding van twee ervaren statistiek docenten, dr. Jonathan van ’t Riet en dr. Liesbet Veenstra-van Dijk. Zij wisten afgelopen jaren de (soms lastige) stof al aan duizenden Bachelor-, Master- en PhD-studenten op toegankelijke wijze over te brengen. Het leverde Veenstra-van Dijk zelfs diverse onderwijsprijzen op. Samen met jou gaan de docenten aan de slag om van deze cursus statistiek een groot succes te maken. Wil je meer weten over de docenten, download dan de brochure. De basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk is ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteits er in de

Wat levert het je op?

Na het volgen van de basiscursus Statistiek voor de Praktijk:

 • Heb je een goed overzicht van de belangrijkste statistische technieken, en weet je hoe je deze moet toepassen in SPSS;
 • Kun je gedegen een keuze in de juiste analysetechniek voor de juiste situatie;
 • Kun je de analyseresultaten op juiste wijze interpreteren en vertalen;
 • Kun je de keuzes op basis van statistisch onderzoek van andere professionals kritisch beoordelen;
 • Kun je zelf aan de slag met het analyseren van en inzichten verkrijgen uit data;
 • Kun je jezelf profileren als post-academisch opgeleide professional, die enkel genoegen neemt met evidence-based conclusies en nooit uitgeleerd is. Ook ná afstuderen.

Voor wie?

Ben jij in het bezit van een hbo of universitair (bachelor of master) diploma? Heb je veel te maken met date en kun je wel wat hulp bij statistiek gebruiken? Werk je bij de overheid, een non-profit organisatie of in het bedrijfsleven en ben je bijvoorbeeld werkzaam als:

 • Marketing- of communicatieprofessional
 • Leidinggevende, staflid of manager
 • Basispsycholoog, eerstelijnspsycholoog, toegepast psycholoog, schoolpsycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog of psychiater
 • Specialist hoogbegaafdheid
 • Docent of student
 • Orthopedagoog genaralist
 • Coach of trainer?

Dan is de basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk echt iets voor jou. 

Studiebelasting

De basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk bestaat uit 5 modules. Tijdens een aantal fysieke bijeenkomsten word je bijgeschoold. In een online omgeving vind je daarnaast alle artikelen, kennisclips en opdrachten om de stof ook zelfstandig eigen te maken. De totale studiebelasting is circa 40 uur.

Cursusdata

De basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk bestaat, naast al het online materiaal, uit een aantal fysieke bijeenkomsten. Deze cursus start in:  

 • voorjaarseditie april 2022.

Meer weten? 

 • Wil je deelnemen aan de basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk? Meld je direct aan via onderstaande knop. 
 • Wil je meer weten over het cursusprogramma, onze visie op onderwijs of de docenten van de basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk? Download via onderstaande knop de complete brochure.
 • Heb je een vraag over de basiscursus Statistiek met SPSS voor de Praktijk? Stel deze via onderstaande knop, of neem telefonisch contact op met cursuscoördinator Bo Polman (tel: 024 - 361 61 63).