Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Tweedaagse Hoogbegaafdheid in onderwijs en zorg

Startdata: 
20 May 2021
Tijd: 
9.30-17.00 uur
Locatie: 
Fletcher Hotel Erica, Berg en Dal (nabij Nijmegen)
Voertaal: 
Dutch
Docent: 
Drs. Mariska Poelman
Duur: 
12 uren
Kosten: 
€ 625,00
Kosten Alumni: 
€ 565,00
Accreditatie: 
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)

Inzicht in (hoog)begaafheid

Kinderen, adolescenten en volwassenen die (hoog)begaafd zijn ervaren regelmatig problemen op school, werk of in de omgang met anderen. Zo is het onderwijsaanbod nog te vaak onvoldoende aangepast aan de behoeften van de (hoog)begaafde leerling. Dit leidt vaak tot problemen zoals verveling, onderprestatie, onaangepast gedrag of zelfs depressiviteit. Deze cursus leert jou de uiteenlopende manifestaties van (hoog)begaafdheid en het herkennen ervan.

Wat levert het je op?

Na deze tweedaagse cursus heb je geleerd om:
  • de verschillende verschijningsvormen van (hoog)begaafdheid te signaleren en
  • (hoog)begaafdheid bij kinderen en volwassenen te herkennen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (school)psychologen en orthopedagogen die in hun dagelijkse werk te maken hebben met kinderen of (jong) volwassenen die door hun mogelijke (hoog)begaafdheid tegen problemen aanlopen. Deze cursus is ook toegankelijk voor geïnteresseerde docenten en onderwijsprofessionals.

Wanneer?

Deze cursus staat gepland op donderdag 20 mei en donderdag 10 juni 2021. Door middel van het aanmeldformulier kun je je aanmelden. Let op: er dient een huiswerkopdracht gemaakt te worden die uiterlijk één week voor de start van de cursus binnen moet zijn. De inschrijvingen voor deze tweedaagse sluiten daarom 10 mei 2021, tenzij het maximaal aantal deelnemers al eerder is bereikt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cursusprogramma, de accreditatiepunten, de docenten en meer? Download dan de complete brochure. Wil je deelnemen aan de cursus? Meld je dan online aan via de bovenstaande aanmeld-knop.