Angst- en stemmingsstoornissen

Data: nieuwe data volgen.
Locatie: Radboud Centrum Sociale Wetenschappen
Kosten: 1.500 Euro (excl. literatuur), alumni RU/RadboudCSW: 1.350 Euro
Accreditatie: VGCt
 
 
De cursus richt zich op de behandeling van angst- en stemmingsstoornissen bij adolescenten en volwassenen. Aan de orde komen o.a. paniekstoornis, sociale fobie , gegeneraliseerde angststoornis, complexe ptss en depressie. 

Doelstelling

In deze basis verdiepingscursus wordt aandacht besteed aan cognitief gedragstherapeutische diagnostiek (meetinstrumenten, betekenis- en functieanalyses) en behandeling (toepassen van technieken) bij een verscheidenheid aan problematieken: angststoornissen, dwang, trauma, somatoforme- en stemmingsstoornissen. 
Er wordt hierbij aandacht besteed aan reeds ontwikkelde protocollaire behandelingen. De cursus beoogt ook dat de cursisten in staat zijn om behandelingen ‘op maat’ op te zetten en uit te voeren. Er  wordt ook aandacht besteed aan de attitude van de behandelaar, motiveren voor behandeling en aan het betrekken van de omgeving (gezin, partner) bij de behandeling. 

Docent

drs. Lieske Sonneveldt

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers dienen een door de VGCt geaccrediteerde basis introductiecursus te hebben gevolgd. Beide cursussen tezamen kunnen gelden als de 100-uurs basiscursus cognitieve gedragstherapie. Neem voor meer informatie hierover contact op met de VGCt.

Mocht u willen deelnemen aan deze cursus, maar geen basis introductiecursus hebben gevolgd, neem dan contact op met Sanne Raven.

Accreditatie

  • VGCt (50 punten)