Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Tweedaagse Hoogbegaafdheid in onderwijs en zorg

Startdata: 
14 May 2020
18 September 2020
Tijd: 
9.30-17.00 uur
Locatie: 
Campus Radboud Universiteit
Voertaal: 
Nederlands
Docent: 
Drs. Mariska Poelman
Duur: 
12 uren
Kosten: 
€ 595,00
Kosten Alumni: 
€ 535,00
Accreditatie: 
NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)

Inzicht in (hoog)begaafheid

Kinderen, adolescenten en volwassenen die (hoog)begaafd zijn ervaren regelmatig problemen op school, werk of in de omgang met anderen. Zo is het onderwijsaanbod nog te vaak onvoldoende aangepast aan de behoeften van de (hoog)begaafde leerling. Dit leidt vaak tot problemen zoals verveling, onderprestatie, onaangepast gedrag of zelfs depressiviteit. Deze cursus leert jou de uiteenlopende manifestaties van (hoog)begaafdheid en het herkennen ervan.

Wat levert het je op?

Na deze tweedaagse cursus heb je geleerd om:
  • de verschillende verschijningsvormen van (hoog)begaafdheid te signaleren en
  • (hoog)begaafdheid bij kinderen en volwassenen te herkennen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (school)psychologen en orthopedagogen die in hun dagelijkse werk te maken hebben met kinderen of (jong) volwassenen die door hun mogelijke (hoog)begaafdheid tegen problemen aanlopen. Deze cursus is ook toegankelijk voor geïnteresseerde docenten en onderwijsprofessionals.

Wanneer?

Deze cursus staat gepland op donderdag 14 en donderdag 28 mei 2020 (vol) en vrijdag 18 september en vrijdag 9 oktober 2020.

Meer weten?

Wil je meer weten over het cursusprogramma, de accreditatiepunten, de docenten en meer? Download dan de complete brochure. Wil je deelnemen aan de cursus? Meld je dan online aan via de bovenstaande aanmeld-knop.