Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Inquiry-Based Stress Reduction (The Work)

Gedachten kunt u niet loslaten, maar als u ze onderzoekt laten ze u los. 

Dat is de kern van de krachtige methode Inquiry-Based Stress Reduction: The Work. U onderzoekt stressvolle gedachten aan de hand van vier vragen en een omkering. Het belangrijkste effect is dat u beter in staat bent opkomende belemmerende gedachten waar te nemen zonder ze meteen te geloven. 

Resultaat

Met de methode The Work wordt uw denken helderder en rustiger waardoor uw handelen en voelen helderder, rustiger en effectiever worden. U vergroot uw energie, positieve emoties, veerkracht, openheid naar anderen toe, zelfcompassie en het vermogen om in het hier en nu te zijn. Ook krijgt u inzicht in uw eigen gedachte- en gedragspatronen en in projecties naar anderen toe en leert u anderen (bijv. leerlingen of cliënten) te faciliteren in de methode The Work. 

Doelstelling

In de cursus leert u:
  • de theorie over The Work als proces/methode, de achtergrond ervan, de toepassing ervan en kadering ten opzichte van cognitieve gedragstherapie en mindfulness-based technieken.
  • het toepassen van The Work op situaties uit uw eigen professionele of privé leven.
  • de basisprincipes om de ander te faciliteren in The work.
"The Work is een effectieve manier om stressvolle gedachten te onderzoeken. Het is een concrete methode die zowel ruimte geeft voor emoties als cognitief van je vraagt vanuit meerdere perspectieven naar dezelfde gedachten te kijken. Het laat de jongeren in mijn praktijk zien hoeveel kracht gedachten hebben op hun gevoel en gedrag. Hoe vaak denken mensen niet voor anderen of zijn bezig met hoe anderen over ze denken?" Kirsten Manussen MSc., Kinder- en Jeugdpsycholoog

Docent

dr. Rinka van Zundert

Incompany training

De cursus Inquiry-Based Stress Reduction wordt incompany aangeboden. De cursus staat open voor professionals in de zorg of in het onderwijs, met een opleiding op HBO of academisch niveau. Voor het bespreken van de mogelijkheden en de prijs om de cursus binnen uw organisatie te organiseren kunt u contact opnemen met Sanne Raven.