Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Lezing Jan Bransen 1 februari 2018

RadboudCSW Retour: Lezing huisfilosoof Jan Bransen

Speciaal voor onze alumni houdt Jan Bransen, huisfilosoof van het RadboudCSW, een lezing over Gezond Verstand in onderwijs en zorg naar aanleiding van zijn boek 'Laat je niets wijsmaken' waarmee hij in 2014 de Socratesbeker won.

Er wordt in universitaire opleidingen nog veel te vaak gedacht dat wetenschap tegenover gezond verstand staat. Maar als je eenmaal na je studie aan het werk bent, merk je iedere dag dat juist jouw gezonde verstand cruciaal is voor al die beslissingen die je als professional moet nemen.

In zijn lezing zal Jan Bransen duidelijk maken dat leken en deskundigen elkaar de toegang belemmeren tot het belangrijkste, kritische en creatieve aspect van ons gezonde verstand: de onderzoekende houding. Die onderzoekende houding begint waar mensen zichzelf vragen durven stellen in de ontmoeting met andere mensen, vragen over hun eigen verwachtingen. Met die vragen kunnen omgaan: dat is gezond verstand. En daar is het nooit te laat voor, ook niet als je dit pas als alumnus doorkrijgt. 

De lezing vindt plaats op 1 februari 2018 van 16.00-17.30. Kosten voor deze lezing bedragen €35 incl. boek 'Laat je niets wijsmaken'.
Let op: beperkt aantal plekken beschikbaar!

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen

Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens
Factuurgegevens
Zakelijke gegevens
Privé gegevens
Algemene voorwaarden

U dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden om de inschrijving af te ronden.