Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Masterclass organisatieontwikkeling en gedragsverandering

Deelnemers waarderen deze masterclass met een 9.75!

De positieve psychologie van veranderen: zien, denken en doen

Wil je graag leren hoe je medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie, waarin zij het leuk en interessant vinden om nieuwe dingen uit te proberen? Wil je begrijpen hoe verandering binnen organisaties echt werkt? Leer meer grip te krijgen op veranderen door anders te kijken, denken en doen in de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering. 

Tijdens deze vierdaagse, interactieve, masterclass worden je inzichten en handelingsmogelijkheden binnen organisatie-veranderprocessen vergroot vanuit het perspectief van de positieve psychologie. Waarom precies vanuit dit perspectief, legt docente drs. Titia Meijer je in onderstaande video uit!

Deze masterclass biedt je als professional concrete handvatten om verder te groeien in je vak. Deze handvatten zijn gebaseerd op evidence-based kennis en methoden. 

Programma

  • Dag 1 Zien: Leren zien hoe je manier van kijken naar de werkelijkheid de mogelijkheden voor veranderen van gedrag en organisatie beïnvloeden.
  • Dag 2 Zien (vervolg): Toewerken naar een lean model van gedragsverandering, waarin aangrijpingspunten voor veranderen overzichtelijk en begrijpelijk verankerd worden.
  • Dag 3 Denken: Leren denken vanuit de veranderkaders van de positieve psychologie; herkennen van essentiële veranderingrediënten in je casus voor een effectieve veranderaanpak. Van weerstand naar veranderbereidheid.
  • Dag 4 Doen: Samen ervaren hoe enkele tools en technieken voor organisatie- en gedragsverandering uit de positieve psychologie de veranderprocessen kunnen vormgeven en ondersteunen. Samen richting een lerende organisatie.

Wat levert het op?

Na afloop van deze vierdaagse masterclass:

  • heb je houvast aan de evidence-based manier van denken over organisatieontwikkeling en enkele tools en technieken die je hebt leren kennen;
  • doorzie je eerder menselijke brein- en gedragsprocessen die een rol spelen bij verandering;
  • herken je de essentiële ingrediënten die nodig zijn om een concrete verandering duurzaam vorm te geven;
  • ben je in staat om aangrijpingspunten voor gedragsverandering in een concrete casus waar te nemen en positief te benutten richting meer zelfregulering;
  • Kun je jezelf profileren als postacademisch opgeleide professional, die enkel genoegen neemt met evidence-based conclusies en nooit uitgeleerd is. Ook ná afstuderen.

Je eigen inbreng als praktijk-deskundige is medebepalend voor de vraagstukken die worden uitgediept. Uiteindelijk doel is immers je handvatten te bieden om effectief met die vragen om te gaan. Dankzij het karakter van de Masterclasses en interessante peer-discussies, versterk je bovendien de skills die je nodig hebt in dit vakgebied. 

Voor wie?

Ben jij in je werk direct betrokken bij veranderingen binnen organisaties? Ben je bijvoorbeeld adviseur op gebied van (strategisch) beleid, HR, organisatie, communicatie, of kwaliteit? En heb je academisch of HBO werk- en denkniveau? Dan is de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering iets voor jou! Voorkennis op het gebied van de organisatiepsychologie is een pré, maar geen noodzakelijkheid.

Kosten

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging. Alumni krijgen 10%  korting. Wist je dat je voor deze cursus gebruik kunt maken van het STAP-budget? Dat kan vanaf 1 november. Kijk hier voor meer informatie en een stappenplan. Let op: De deadline voor het aanvragen van het STAP-budget is uiterlijk twee werkdagen vóór het openen van het eerstvolgende tijdvak. Aanvragen die wij na deze deadline ontvangen kunnen wij mogelijk niet meer behandelen, waardoor je het STAP-aanmeldbewijs niet op tijd ontvangt voor het openen van het tijdvak. Bijv.: stel het tijdvak opent op dinsdag 1 november om 10:00 uur, dan kun je uiterlijk tot vrijdag 28 oktober 10:00 uur je STAP-budget aanvraag indienen om zekerheid te hebben dat je het aanmeldbewijs op tijd ontvangt.

Studiebelasting

De masterclasses zijn verspreid over vier fysieke bijeenkomsten. In een online omgeving vind je daarnaast alle artikelen, kennisclips en opdrachten ter verdieping. Het aantal contacturen in de masterclass is 28 uur. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer 1 à 2 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. 

De masterclass bestaat, naast al het online materiaal, uit vier fysieke bijeenkomsten.

Startdata

17 May 2023

Docent: Drs. Titia Meijer en drs. Roel Bonten
Kosten: € 3.000,00
Kosten alumni: € 2.700,00
STAP-budget: Ja
Locatie: Campus Radboud Universiteit
Plaats: Nijmegen

Data

Woensdag 17 mei, 7 juni, 28 juni en 5 juli 2023 van 10.00- 17.00 uur.