Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Mindfulness (MBSR) voor psychologen

Nadat je deze achtweekse training hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:
 
  • bekend bent geraakt met de fundamenten van Mindfulness;
  • emoties en stress beter kunt reguleren;
  • aandachtsgerichtheid eigen hebt gemaakt als vaardigheid;
  • je eigen ervaringen met Mindfulness kunt meenemen in de beroepspraktijk.
Startdatum: 14 maart 2018
Accreditatie: NIP Eerstelijnspsychologie 
 
 

Mindfulness training heeft een positief effect op jouw functioneren als psycholoog

In de geestelijke gezondheidszorg is mindfulness als ‘third-wave’ behandeling in sterke opkomst. Wetenschappelijke studies suggereren dat een Mindfulness training een positief effect heeft op het functioneren als psycholoog. Het bevordert de effectiviteit in het therapeutisch werk door het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden (o.a. authentieke aandacht en empathisch vermogen). Ook wordt minder hinder ervaren van gevoelens van tegenoverdracht. Daarmee vormt de Mindfulness training een belangrijke beroepsvaardigheid. 
 
Mindfulness als beroepsvaardigheid is een acht weken durend trainingsprogramma waarbij je in 9 bijeenkomsten leert effectiever om te gaan met werk- en privé stress, hetgeen bijdraagt aan mentaal en fysiek welbevinden. Deze cursus is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De training biedt jou als psycholoog de kans om eerste-hand ervaring op te doen met Mindfulness, om zo zowel het eigen welbevinden als het professioneel handelen als psycholoog te verbeteren.

Onze docenten zijn gediplomeerd en gepromoveerd

 
De trainers zijn gediplomeerd en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, en zijn tevens gepromoveerde wetenschappers binnen de psychologie. Dat de docenten hun sporen hebben verdiend in zowel het beroepsveld als de wetenschap, onderscheidt deze training van andere mindfulness trainingen die worden aangeboden.

Speciaal voor alumni en huidige studenten psychologie

Deze 8-weekse evidence-based training richt zich op alumni en huidige studenten van de opleiding psychologie. Werkzaam zijn als psycholoog brengt specifieke problemen en stress met zich mee (bijvoorbeeld ‘empathie moeheid’). Een gezonde emotie- en stressregulatie is hierbij van groot belang. Een training waarbij deelnemers dezelfde achtergrond hebben, vergroot de mogelijkheid om stil te staan bij problemen en stress in deze specifieke beroepsgroep en hier effectiever mee om te gaan. 

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd bij NIP Eerstelijnpsychologie voor 20 punten.

Data, kosten en locatie          

Data: 14, 21 en 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april en 9 mei 2018 van 19:00-21:30 uur.
Daarnaast vindt er op zaterdag 21 april een stiltedag plaats van 10:00-16:00 uur.
 
Kosten: 445 Euro, studenten 125 Euro.
 
Locatie: Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, Nijmegen

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de cursuscoördinator Sanne Raven.