Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Mindfulness (MBSR) voor psychologen

"Psychologen weten veel van de menselijke psyche, maar dat maakt hen niet per se minder gevoelig voor alledaagse stress — op het werk en in het privéleven" – docent dr. Johan Karremans
 
Accreditatie: NIP Eerstelijnspsychologie.
Data: 15, 22 en 29 januari, 5, 12, 19 en 26 februari en 5 maart 2019. Daarnaast vindt er op zaterdag 16 februari een stiltedag plaats.
Tijden: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Fides Praktijk voor Mindfulness, Graafseweg 274, Nijmegen.
Kosten: 450 Euro, studenten Psychologie betalen 295 Euro.
 
 

Verbeter jouw welbevinden en functioneren

Mindfulness (MBSR) voor psychologen is een achtweeks trainingsprogramma waarbij je leert effectiever om te gaan met werk- en privé stress , hetgeen bijdraagt aan mentaal en fysiek welbevinden. De training is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en biedt jou als psycholoog de kans om eerste-hand ervaring op te doen met Mindfulness, om zo zowel je eigen welbevinden als je professioneel handelen te verbeteren.

Wat levert het je op?

Nadat je de training Mindfulness (MBSR) voor psychologen hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:
  • bekend bent geraakt met de fundamenten van Mindfulness;
  • emoties en stress beter kunt reguleren;
  • aandachtsgerichtheid eigen hebt gemaakt als vaardigheid;
  • je eigen ervaringen met Mindfulness kunt meenemen in de beroepspraktijk.

Voor wie?

Deze cursus is toegankelijk voor psychologen (i.o.) en studenten Psychologie. Werkzaam zijn als psycholoog brengt specifieke problemen en stress met zich mee. Een gezonde emotie- en stressregulatie is hierbij van groot belang. Een training waarbij deelnemers dezelfde achtergrond hebben, vergroot de mogelijkheid om stil te staan bij problemen en stress in deze specifieke beroepsgroep en hier effectiever mee om te gaan. 

Meer weten?

Wil je meer weten over het cursusprogramma, de accreditatiepunten, de docenten en meer? Download dan de complete brochure. Wil je deelnemen aan de cursus? Meld je dan online aan via de bovenstaande aanmeld-knop.