Mindfulness voor psychologen (evidence-based)

Nadat je deze achtweekse training hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:
 
  • bekend bent geraakt met de fundamenten van Mindfulness;
  • emoties en stress beter kunt reguleren;
  • aandachtsgerichtheid eigen hebt gemaakt als vaardigheid;
  • je eigen ervaringen met Mindfulness kunt meenemen in de beroepspraktijk.
Start: 15 januari 2018
Accreditatie: is aangevraagd bij NIP Eerstelijnspsychologie 
 
 

Onze training

In de geestelijke gezondheidszorg is mindfulness als ‘third-wave’ behandeling in sterke opkomst. Wetenschappelijke studies suggereren dat een Mindfulness training een positief effect heeft op het functioneren als psycholoog. Het bevordert de effectiviteit in het therapeutisch werk door het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden (o.a. authentieke aandacht en empathisch vermogen). Ook wordt minder hinder ervaren van gevoelens van tegenoverdracht. Daarmee vormt de Mindfulness training een belangrijke beroepsvaardigheid. 
 
Mindfulness als beroepsvaardigheid is een acht weken durend trainingsprogramma waarbij je in 9 bijeenkomsten leert effectiever om te gaan met werk- en privé stress, hetgeen bijdraagt aan mentaal en fysiek welbevinden. Deze cursus is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De training biedt jou als psycholoog de kans om eerste-hand ervaring op te doen met Mindfulness, om zo zowel het eigen welbevinden als het professioneel handelen als psycholoog te verbeteren.

Onze docenten

 
De trainers zijn gediplomeerd en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, en zijn tevens gepromoveerde wetenschappers binnen de psychologie. Dat de docenten hun sporen hebben verdiend in zowel het beroepsveld als de wetenschap, onderscheidt deze training van andere mindfulness trainingen die worden aangeboden.

Voor wie?

Deze 8-weekse evidence-based training richt zich op alumni en huidige studenten van de opleiding psychologie. Werkzaam zijn als psycholoog brengt specifieke problemen en stress met zich mee (bijvoorbeeld ‘empathie moeheid’). Een gezonde emotie- en stressregulatie is hierbij van groot belang. Een training waarbij deelnemers dezelfde achtergrond hebben, vergroot de mogelijkheid om stil te staan bij problemen en stress in deze specifieke beroepsgroep en hier effectiever mee om te gaan. 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij NIP Eerstelijnpsychologie 

Data, kosten en locatie

Let op: er vinden twee reeksen plaats van deze cursus
Data: 15, 22, 29 januari 2018, 5, 19, 26 februari 2018, 5 en 12 maart 2018
Tijd: 9:00-12:30 uur 
 
Kosten: 445 Euro, studenten 125 Euro
Locatie: Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, Nijmegen

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de cursuscoördinator mevrouw Sanne Raven.