Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Positieve Psychologie

Docente dr. Rinka van Zundert geeft je alvast vijf laagdrempelige tips voor meer geluk:
 
 
 
 
Data 2-daagse cursus: 
Oktoberreeks: 5 en 26 oktober  2018
Novemberreeks: 2 en 23 november 2018
Tijden: 09.30 tot 17.00 uur
Locatie: Vergaderaccommodatie Meneer Vos, Winkelsteegseweg 99, 6534 AP Nijmegen
Kosten: 625 Euro, met Alumnikorting 565 Euro
Accreditatie: FGzPt en NIP K&J/NVO OG
 
 
 
 
Het klinkt misschien vreemd, maar gelukkig zijn kunt u leren. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een groot deel van ons welbevinden te beïnvloeden is door cognitie en gedrag. Door te focussen op positieve ervaringen, welbevinden en positieve individuele eigenschappen verbetert u de kwaliteit van leven en wordt u veerkrachtiger.  
 
Waarom is dit van belang? In zowel de huidige hulpverlening als empirisch psychologisch onderzoek is er jarenlang een bijna exclusieve focus geweest op pathologie; wat gaat er fout, wat is het probleem, wat kunnen het kind of zijn ouders niet? Er is te weinig aandacht voor de krachten van de mens zelf en voor wat er wel goed gaat. Positieve Psychologie is als zodanig van toepassing op individuele mensen als op organisatiecultuur.

Wat levert het u op?

Tijdens de cursus Positieve Psychologie:
  • Neemt u kennis van belangrijke theorieën binnen de Positieve Psychologie
  • Vergroot u welbevinden en veerkracht bij uzelf, uw team en leerlingen/cliënten
  • Ontwikkelt u een nog sterker oplossingsgerichte en positieve attitude ten aanzien van werk, collega's en leerlingen/cliënten
"De cursus Positieve Psychologie is van grote toepasbaarheid in het onderwijs. De cursus sluit mooi aan bij de laatste ontwikkelingen in het onderwijs, namelijk oplossingsgericht werken. Door het volgen van de cursus weet ik welke rol ik kan pakken om veranderprocessen in gang te zetten." Janske Roelofs, orthopedagoog 

Voor wie?

Het niveau van deze cursus is hbo+. De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar is bij uitstek geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de hulpverlening en/of het onderwijs. De cursus is zeker ook geschikt voor mensen die niet in deze context werken maar ook graag Positieve Psychologie willen integreren in hun persoonlijke of professionele leven.

Docent

Dr. Rinka van Zundert

Literatuur

Lopez, S. J., & Snyder, C. R. (2009). Oxford handbook of positive psychology. Oxford University Press, USA.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij de FGzPt en bij NIP K&J/NVO OG.

Voor meer informatie of om de mogelijkheden voor een incompany-training te bespreken kunt u contact opnemen met Sanne Raven.