Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Theory of Mind (ToM)

“Door reflectie over zichzelf en de ander op weg naar dat wat onvervreemdbaar eigen is, in plaats van vreemd en vervreemd. Een zeer waardvolle benadering van mensen die moeite hebben met mentaliseren" - Jet Isarin –filosoof, senior onderzoeker bij Kentalis en auteur van o.a. Altijd is altijd, De eigen ander en Spraaktaal
 
  • Datum: 15 oktober 2018
  • Locatie: Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, Toernooiveld 5, Nijmegen
  • Kosten: 625 euro inclusief het boek ‘Theory of Mind: een kwestie van bewust-zijn: Een behandelmethode voor de ontwikkeling van reflexief vermogen’ van Constance Vissers en Marijcke Honée.
 

AANMELDEN BROCHURE AANVRAGEN VRAAG STELLEN

 

Een kwestie van bewust-zijn.

Mensen met autisme hebben vaak een minder goed ontwikkelde Theory of Mind (ToM), waardoor zij minder goed in staat zijn om eigen en andermans gedrag, gedachten en gevoelens te begrijpen. Aangezien het ToM-vermogen noodzakelijk is voor adequaat menselijk interactief verkeer, kan een ToM-stoornis worden beschouwd als een belangrijke verklarende factor voor sociale en communicatieve problematiek.

 

Wat levert het je op?

Nadat je deze eendaagse cursus hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:

  • dieper neuropsychologisch en ontwikkelingspsychologisch inzicht hebt in het functioneren van mensen met autisme
  • op basis van deze kennis in staat bent om de psychologische behandeling van mensen met autisme beter vorm te geven;
  • en in staat bent om (aspecten van) de ToM-behandelmethode toe te passen in jouw eigen praktijk van behandelen.
 

Voor wie?

Ben jij psycholoog, GZ-psycholoog, klinisch (neuro) psycholoog of orthopedagoog en houd jij je bezig met diagnostiek en behandeling van adolescenten en volwassenen met autisme? Dan is deze postacademische cursus  iets voor jou. 


Accreditatie

Accreditatie NVO OG/NIP K&J is aangevraagd. Cursus is voor 6 punten geaccrediteerd in het kader van de herregistratie van klinisch (neuro)psychologen bij FGzPT.


Meer weten?

Wil je meer weten over het cursusprogramma, het aantal accreditatiepunten, informatie over de docent(en)? Vraag dan de complete brochure aan. Wil je deelnemen aan de cursus? Meld je dan online aan via de bovenstaande aanmeld-knop.