Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Verslavingspsychiatrie

Data: 23 maart '18, 20 april '18, 18 mei '18, 22 juni '18, 7 sept. '18, 5 okt. '18, 2 nov. '18, 7 dec. '18, 11 jan. '19, 15 febr. '19, 15 maart '19 van 09.00 tot 17.00 uur
Locatie: GGZ Centraal Amersfoort
Kosten: 2.990 Euro (excl. literatuur), AIOS psychiatrie: 2.695 Euro (excl. literatuur)
Accreditatie: NVvP
 
NOG 1 PLAATS BESCHIKBAAR
 
 
Bent u als psychiater of aios psychiatrie werkzaam in de verslavingszorg of werkt u met patiënten met verslaving als co-morbide stoornis? Wilt u competenties ontwikkelen die dit werk vereist? Dan is het leertraject Verslavingspsychiatrie iets voor u.
 
Steeds meer psychiaters vinden hun weg naar de verslavingszorg doordat de zorg voor verslaafde patiënten en kennis over verslaving zich het afgelopen decennium in snel tempo heeft ontwikkeld. Om psychiaters zich voldoende bekwaam te laten voelen in hun werk heeft het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen samen met de beroepsgroep en de afdeling Verslavingspsychiatrie van de NVvP het leertraject Verslavingspsychiatrie ontwikkeld. 

Opzet leertraject

Het leertraject Verslavingspsychiatrie heeft een duaal karakter en bestaat uit 5 keer een cursorische tweedaagse en oefening in de praktijk. De competenties van de verslavingspsychiater staan hierin centraal. Het cursorisch onderwijs biedt u kennis waarmee u in de praktijk in kenmerkende beroepssituaties gaat oefenen.  De looptijd van het traject is één jaar. 

Locatie

GGZ Centraal
Congrescentrum De Veste
Utrechtseweg 266
3818 EW Amersfoort

Accreditatie

  • NVvP geaccrediteerd (40 punten).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olga Vandewall.