Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Dr. Helen Bakker | Hoofdopleider Schoolpsycholoog

Dr. Helen Bakker | Hoofdopleider postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog | Ontwikkeld door de Radboud Universiteit

“De schoolpsycholoog is al lang niet meer iemand die onderaan de trap in een kamertje zit en de hele dag kinderen test. “

- dr. Helen Bakker, hoofdopleider postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog

Dr. Helen Bakker

Dr. Helen Bakker is Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist NIP, Gezondheidszorgpsycholoog en als universitair hoofddocent werkzaam bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit Utrecht. Zij is hoofdopleider van de Postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog bij RadboudCSW en bij RINO Amsterdam. Oud-voorzitter van International School Psychology Association (ISPA) en lid van bestuur ESPLAT (2017-2019) en de Board of Educational Affairs van EFPA. 

Visie op de beroepsgroep

De schoolpsycholoog werkt op het snijvlak van onderwijs en zorg. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met vragen op verschillende niveaus (leerling, ouders, leraar, groep, school, bovenschools: bijvoorbeeld binnen samenwerkingsverbanden of scholenstichtingen) en variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing. Volgens dr. Helen Bakker kan de schoolpsycholoog op verschillende niveaus cruciale ondersteuning en advies bieden. 

Opleidingen en cursussen

Dr. Helen Bakker is momenteel verbonden aan de volgende opleidingen en cursussen van de Radboud Universiteit:

Wetenschappelijke publicaties

Lees meer over de wetenschappelijke publicaties van dr. Helen Bakker. 

In de media

---------------------------

Blijf op de hoogte! 

Wil je op de hoogte blijven van bijvoorbeeld alle ontwikkelingen op het gebied van hoogbegaafdheid en de RITHA-opleiding? Schrijf je dan in voor onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. In onze nieuwsbrief vind je altijd:
  • Een interessant interview met een onderwijsprofessional, zoals dr. Lianne Hoogeveen
  • De altijd scherpe column van RadboudCSW0huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen
  • Overzichtsagenda met al ons geaccrediteerd bij-en nascholingsaanbod
  • Exclusieve uitnodigingen en speciale aanbiedingen
  • En nog veel meer…