"Het “zweverige” imago, dat aan mindfulness kleeft, is niet aan mij besteed" - De ervaringen van Renske met de cursus Mindfulness voor psychologen

De cursus Mindfulness (MBSR) voor psychologen is een achtweeks trainingsprogramma waarbij deelnemers leren effectiever om te gaan met werk- en privé stress. De training biedt psychologen de kans om eerste-hand ervaring op te doen met Mindfulness, om zo zowel het eigen welbevinden als het professioneel handelen te verbeteren. Lees welke doelen oud deelneemster Renske van der Wees, GZ-psycholoog/neuropsycholoog bij Koninklijke Kentalis, heeft bereikt:

‘Om met deze training te starten moest ik echt even een drempel over. Het “zweverige” imago, dat aan mindfulness kleeft, is niet aan mij besteed. Door het lezen over mindfulness en het horen over ervaringen van anderen, raakte ik wel steeds nieuwsgieriger. Wat zou ik hieraan kunnen hebben voor mijn werk? Wat kan ik er misschien zelf aan hebben?"

"De cursus bood een veilig en nuchter kader om rustig op onderzoek uit te gaan. Ik wilde graag meer leren over wat mindfulness is en hoe het werkt. Als persoonlijk doel wilde ik uitvinden of het mij handvatten kon geven om minder stress te ervaren bij haast-momenten met mijn kinderen (die nooit haast hebben). Voor mij zijn deze doelen bereikt, en nog veel meer. Door de training heb ik bijvoorbeeld aandacht gekregen voor mijn eigen gedachten- en gedragspatronen." 

"Ik kan nu beter automatische patronen doorbreken en zelf kiezen hoe ik wil reageren. Ik voel meer regie over de dingen, waar ik invloed op kan uitoefenen. En meer berusting om andere zaken, waar ik geen invloed over heb, te laten zijn voor wat het is”

 

 


Ben jij psycholoog en wil je net als Renske zelf ervaring opdoen met Mindfulness? In mei start er weer een nieuwe cursus. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.