Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RadboudCSW Innovatiefonds 2020

Binnen het RadboudCSW zijn wij dagelijks bezig met alle veranderingen, beslissingen en acties die voortkomen uit de coronacrisis. Tot op heden gaat bijna al het onderwijs online door, mede door de geweldige inzet van docenten, studenten en collega’s.

Echter, helaas is gebleken dat niet al het onderwijs online georganiseerd kan worden. Dit heeft consequenties voor onze financiële bedrijfsvoering.

We kiezen er derhalve voor om tijdig maatregelen te nemen. Een van die maatregelen is het RadboudCSW Innovatiefonds 2020 te bevriezen. We zetten de middelen dit jaar in ten behoeve van de innovatie van ons eigen onderwijs. We hebben het voornemen om het fonds in 2021 gewoon weer aan te bieden. Wij hopen op jullie begrip en kijken uit naar de goede ideeën die in de toekomst zullen volgen.

Winnaars 2019 Innovatiefonds RadboudCSW

De winnaars van het RadboudCSW Innovatiefonds 2019-2020 zijn Dr. Paul Ketelaar, universitair docent bij Communicatiewetenschap (Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit)  en dr. Wolf-Gero Lange, universitair docent Klinisch Psychologie (Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit), die een app bedachten voor zowel de preventie als de behandeling van spreekangst. |
 

 
 

Dr. Eric Maris, hoofdonderzoeker Donders Institute en universitair hoofddocent bij Sensormotorische Neurowetenschappen (Radboud Universiteit), wil mensen langer laten fietsen door het ontwikkelen en verspreiden van fietsvaardigheidsoefeningen en methoden om de fietsvaardigheid te meten. Hoe ziet dit er nou uit?

 
 
De laatste winnaar van 2019 is dr. Mario Braakman. Met de innovatieprijs wil hij zes migranten opleiden die psychologen en psychiaters gaan trainen in het afnemen van culturele interviews. Hij stelt zijn idee graag voor!