Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Inspiratiesessie | Gezond omgaan met eigen narcisme op de werkvloer

'Na mijn lezing over gezond narcisme op de werkvloer zul je "sadder but wiser" huiswaarts keren'
- Jan Derksen, Emeritus Hoogleraar Klinische Psychologie
Heb jij een wat arrogante collega, 'n tikkeltje ijdel en altijd druk met succes? Dikke kans dat je deze persoon bestempelt als 'narcist'. Maar hoe narcistisch ben jij zelf eigenlijk? Laat je op maandag 23 oktober 12:00 - 13:00u inspireren door narcisme-expert prof. dr. Jan Derksen. In zijn lunchwebinar neemt hij je mee in de wereld van narcisme en geeft praktische tips om je narcistische fantasiëen op positieve wijze in te zetten op de werkvloer. Dit online webinar is tevens de aftrap van de Leven Lang Ontwikkelen Week en is gratis te volgen via onze livestream. 

Narcisme op de werkvloer

De term narcisme wordt steeds gemakkelijker en vaker gebruikt, concludeerde het Fonds Psychische Gezondheid. Het verschijnsel is vernoemd naar een figuur uit Griekse Mythologie: Narcissus. Deze Narcissus wees volgens het verhaal alle romantische avances af en werd hierdoor als straf verliefd op zijn eigen spiegelbeeld. Tijdens deze webinar vertelt Jan hoe je in psychologisch opzicht, levend in een narcistische cultuur, gezond kunt blijven. Jan dient je de onbewuste fantasieën op, die jouw professionele ambities vormgeven. Bovendien help hij je deze recht in de ogen te kijken. Wie durft?

Over Jan Derksen

Jan Derksen (1953) docent bij de postinitiële opleiding tot Klinisch Psycholoog van de Radboud Universiteit. Hij is (mede)psychologenpraktijkhouder (Psychologenpraktijk Derksen & Klein Herenbrink). Hij schrijft over actuele wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen voor o.a. NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw, en is actief voor diverse discussiefora. Voor Psychologie Magazine geeft hij advies aan lezers over narcisme.

 

 

 

Voor wie?

De inspiratiesessie van Jan Derksen over narcisme op de werkvloer is met name geschikt voor: 

  • Psychologen en andere zorgprofessionals
  • Coaches of trainers
  • HR-professionals
  • Beleidsmedewerkers of adviseurs gericht op sociale veiligheid
  • Leergierige professionals die zich willen laten inspireren over narcisme, persoonlijke leiderschap en positieve verandering!

Leven Lang Ontwikkelen Week

Wil jij een betekenisvolle bijdrage kunnen blijven leveren aan onze veerkrachtige samenleving? Dan is het belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen, je hele leven lang. Ook ná je studie. Zo leer je bij gedurende je loopbaan en blijf je flexibel op de arbeidsmarkt.

Om jou te laten zien waar je je allemaal in kan laten bij- en nascholen bij de Radboud Universiteit, organiseren we vier keer per jaar de Leven Lang Ontwikkelen Week. In deze weken krijg je de kans om korte, introducerende webinars te volgen over ons aanbod, kennis te maken met ons en de docenten en je vragen te stellen. Geheel kosteloos en vrijblijvend. De webinars zijn online te volgen.

Interesse in mentale gezondheid?

Interesse in het onderwerp mentale gezondheid en gedragsverandering (op de werkvloer)? Dan zijn de webinars Schematherapie, Positieve Psychologie, Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en JeugdigenMasterclass Organisatieontwikkeling en Gedragsverandering en Psychologie van Organisatieverandering misschien ook iets voor jou! 

Datum

23 oktober 2023
Docent: Prof.dr. Jan Derksen
Locatie: Online, via Zoom
Tijd:
12:00

Wanneer?

Maandag 23 oktober van 12:00 tot 13:00 uur.