Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

SP - Schoolpsycholoog

Start opleiding Schoolpsycholoog in augustus 2021!

De opleiding is 26 augustus 2019 gestart met 18 cursisten. Kandidaten die zich willen aanmelden voor de opleiding, kunnen starten in januari 2020 in Amsterdam bij de RINO Amsterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in Amsterdam.

In Nijmegen start er weer een groep in augustus 2021, in het vroege voorjaar van 2021 organiseren we een informatiebijeenkomst. Als je vragen hebt over aanmelding, selectie en start, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande knop.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven, indien gewenst nemen we contact met je op voor een telefonische afspraak.

Ik wil graag een persoonlijk gesprek 

Brochure aanvragen 

Opleiding tot Schoolpsycholoog

Het werkterrein van de schoolpsycholoog bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs. Het strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)problematiek tot en met het (mede) bepalen van bovenschools beleid. Daarbij beslaat het de volledige onderwijsketen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en alles wat daartussen zit. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met verschillende niveaus van vragen, variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing.

Meer lezen

Hoofdopleider is dr. Helen Bakker. Adjunct hoofdopleiders zijn dr. Hanneke Visser en drs. Odeth Bloemberg. Lees het interview met Helen Bakker en Odeth Bloemberg: De schoolpsycholoog draagt op alle niveaus bij aan een schoolsysteem

Meer informatie over de schoolpsycholoog in internationaal verband vindt u via de International School Psychology Association (ISPA) en Network of European Psychologist in the Educational System (NEPES).