Accreditatie en registratie

CPION
De Toetsingscommissie van CPION heeft zich in positieve bewoordingen uitgesproken over de ECHA-opleiding. Dit betekent dat de opleiding als Registeropleiding is geregistreerd bij de Stichting Permanente Educatie Nederland. 
 
De ECHA-opleiding heeft de volgende beoordeling gekregen van CPION:
De opleiding tot ECHA specialist in Gifted Education sluit heel nauw aan bij behoeften en ontwikkelingen binnen het werkveld. Er is in het onderwijs een groeiende belangstelling voor het adequaat begeleiden van hoogbegaafden die niet uit zichzelf tot recht komen en/of goede resultaten behalen. De samenwerking tussen onderwijs en individuele begeleiding is zeer waardevol. Ook sterk is de koppeling tussen de wetenschappelijke theorie en de praktijk die wetenschappelijk bekeken wordt door onderzoek, beschrijving en evaluatie.
 
Registerleraar
De opleiding tot ECHA-Specialist in Gifted Education is gevalideerd en opgenomen door registerleraar.nl onder activiteitnummer: o3xaRAjxfN. Gevalideerde cursussen en opleidingen zoals ECHA kunnen leraren in registerleraar toevoegen aan hun persoonlijke profiel in het register. Hiermee laten zij zien dat zij zich blijven ​ontwikkelen in hun vak. 
 
Wat is registerleraar.nl?
Registerleraar.nl is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs. Aanmelden als register leraar is gratis en kan via www.registerleraar.nl.
 
NVO-NIP
Geaccrediteerd.