Nieuws

AMID-trainee wint Universitaire Onderwijsprijs 2019

Zeven pas-afgestudeerden ontvingen maandag 2 september, tijdens de Opening van het Academisch Jaar, de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Een van de winnaars is Raymond van Teeffelen. Hij is een van de trainees die de Advanced Master in International Development (AMID) selecteerde voor hun jaarprogramma.

'Je bent nodig' is een oproep om bij te dragen

Bij de Opening van het Academisch Jaar presenteerde de Radboud Universiteit een nieuwe advertentiecampagne, waar het RadboudCSW zich uitstekend in kan vinden. Belangrijkste boodschap: Je bent nodig, want de wereld heeft grote uitdagingen het hoofd te bieden. Om dat te kunnen doen, zijn wetenschappers, studenten en betrokken burgers nodig die een bijdrage willen leveren aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. 

RadboudCSW bestaat 5 jaar! En dat vieren we samen.

Sinds we in september 2014 - deze maand precies vijf jaar geleden - onder de nieuwe naam ‘Radboud Centrum Sociale Wetenschappen’ gestart, is er heel wat veranderd.

‘Ethiek is onlosmakelijk verbonden met vooruitgang’ – Een interview met dr. Paul Ketelaar over de toepassing van digitale innovaties in uw organisatie

Dr. Paul Ketelaar, onderzoeker en docent bij de afdeling Communicatiewetenschap van de Radboud Universiteit en expert op het gebied van tailoring, privacy, virtual reality en augmented reality, wilde weten hoe media-innovaties nu écht werken. En dus schreef hij er, samen met topwetenschappers en praktijkexperts, een boek over: 23 Innovations in Digital Communication (2019).

Kan Virtual Reality (mee)helpen om zedendelinquenten op het rechte pad te houden? - Conferentie in Pompekliniek over VR in forensische setting

Seksueel overschrijdend gedrag is een veelvoorkomend, hardnekkig probleem. Met vaak ingrijpende gevolgen, zeker voor de slachtoffers. Het aantal zedendelinquenten binnen de forensisch psychiatrische patiëntenpopulatie is omvangrijk. Effectieve behandeling veronderstelt dat deze doelgroep voldoende kan oefenen om zich ander gedrag eigen te maken. Juist ook in voor hen verleidelijke situaties. Dat stuit echter op praktische beperkingen en ethische bezwaren. Kan Virtual Reality hierin misschien soelaas bieden?

RITHA start!

Vanaf nu biedt RadboudCSW naast de vertrouwde ECHA opleiding een andere mogelijkheid om opgeleid te worden tot 'ECHA-Specialist in Gifted Education': RadboudCSW International Training on High Ability (RITHA).

Internationale training tot hoogbegaafdheidspecialist: Live op Facebook

RadboudCSW start eind augustus met de allereerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist! Nieuwsgierig? Op onze facebook pagina vind je de videoregistratie van het eerste RITHA info event dat wereldwijd live te volgen was via Facebook live streaming.

RadboudCSW Innovatiefonds 2018: De winnaars zijn bekend!

Ook dit jaar stelt RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn twee winnaars gekozen. Zij stellen zich graag voor! 

Innovatie stimuleren

Donders ontmoet Onderwijs 2018 | Dagvoorzitter prof. dr. Harold Bekkering

Hoe sla je, als onderwijsprofessional, de brug tussen onderwijs en maatschappij in een steeds sneller veranderende wereld? Op Donders Ontmoet Onderwijs 2018 bieden toonaangevende wetenschappers handvatten om mee te groeien met innovatie in de klas. Het onderwijscongres wordt georganiseerd door Radboud Centrum Sociale Wetenschappen in samenwerking met de onderwijsexperts van de CED-Groep, en vindt plaats op woensdag 26 september a.s. in Congrescentrum Figi te Zeist. Dagvoorzitter Harold Bekkering geeft alvast een voorproefje.

 

Pagina's

Abonneren op Nieuws