Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

AMID

New course AMID Leadership Programme - Strategising for development impact

16/03/2023
Radboud Center for Social Sciences, AMID, is pleased to announce the launch of its new executive course, the "AMID Leadership Programme - Strategising for development impact".
RITHA

Zegt een toets alles over het kunnen van een kind?

06/02/2023

Hoe kan onderpresteren bij kinderen zich uiten in testsituaties? Wat wordt er door sommige tests belicht en wat juist onderbelicht? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we talenten en behoeften tóch goed in kaart kunnen brengen?

Tijs Kleemans benoemd tot hoofdopleider OG-ZON opleiding

27/01/2023

Per 1 januari 2023 is dr. Tijs Kleemans hoofdopleider van de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist Zuid- en Oost-Nederland (OG-ZON). Hij volgt prof. dr. Ron Scholte op.

Radboud Universiteit en RINO Zuid starten online samenwerking voor veerkrachtige samenleving

24/11/2022

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, onderdeel van de Radboud Universiteit, en RINO Zuid breiden hun samenwerking uit.

AMID

AMID Young Professional wins the internationalisation award 2022!

23/09/2022
AMID Young Professional is this year's winner of the Internationalization Prize.

Lianne Hoogeveen: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'

15/09/2022
Lianne Hoogeveen is naast hoofdopleider bij RITHA, bijzonder hoogleraar ‘Identificatie, ondersteuning en coaching van talent’ aan de Radboud Universiteit. Veel talenten bij leerlingen blijven verborgen omdat leraren ze niet zien.

Oratie Elisa van Ee: 'Geef naasten centrale rol in behandeling trauma'

14/09/2022

Professor Elisa van Ee, hoofopleider van de postacademische opleiding tot Psychotherapeut en hoogleraar van de Radboud Universiteit, vanwege de Reinier van Arkel-leerstoel Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief, aanvaardt op woensdag 21 september om 15:45 uur precies haar ambt met het uitspreken van de rede, getiteld: Nieuw Licht. De academische zitting vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

RadboudCSW start weer met cursus Praten met Kinderen

26/08/2022 - door: Yara Houtenbrink

Het RadboudCSW gaat de cursus Praten met Kinderen (PMK) aanbieden in het bij- en nascholingsaanbod. In deze cursus worden HBO en WO professionals in de hulpverlening aan ouders en gezinnen getraind in het geven van de cursus Praten met Kinderen. Zij leren groepen ouders begeleiden in het uitvoeren van de evidence-based interventie Praten met Kinderen (PMK), een cursus voor ouders over opvoeding. Er wordt aandacht besteed aan het juist overbrengen van de inhoud van de interventie, aan omgaan met het groepsproces en aan mogelijke valkuilen en moeilijke situaties die zich daarbij voor kunnen doen.

Internationaliseringsprijs 2022 voor AMID Young Professional

25/08/2022

AMID Young Professional is dit jaar de winnaar van de Internationaliseringsprijs.

Pagina's

Abonneren op Nieuws