Nieuws

Sara Kinsbergen 79e op lijst ‘invloedrijksten’ in Nederlandse filantropie

Dr. Sara Kinsbergen, hoofdopleider van de Advanced Master in International Development, is door De Dikke Blauwe verkozen tot een van de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie 2019-2020’.  Kinsbergen staat op plek 79 in de nieuwe ‘DDB100’, de jaarlijkse ranking van het onafhankelijke journalistieke platform. De jury prijst vooral voor haar onderzoek naar en aandacht voor de kleine, particuliere spelers binnen de ontwikkelingshulpsector.

Stem op iamYu. En help mee aan meer regie voor jongeren in jeugdzorg!

De vernieuwende jeugdzorg-app iamYu is genomineerd voor de Medische Inspirator prijs, die jaarlijks door ZonMw wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Tot 11 november kan iedereen stemmen en bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Help jij ons mee de Medische Inspiratorprijs te winnen? Stem op iamYu: Jeugdzorg die gaat over jou! op www.zonmw.nl/stemnu

CED-Groep / Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

CED-Groep/Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

RadboudCSW, onderdeel van de Radboud Universiteit, gaat samenwerken met CED-Groep/Het ABC en biedt vanaf 2020 een nieuwe opleiding aan op het gebied van hoogbegaafdheid: Radboud International Training on High-Ability Practitioner (RITHA Practitioner)

 

Huisfilosoof Jan Bransen Column (8) De makelaar en de docent

Wat delen de makelaar en de docent met elkaar? Volgens RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen is dat veel meer dan dat je in eerste instantie zou verwachten. 

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (7) Ga niet studeren. Behalve als je écht wil.

Onder de noemer WO in Actie uiten universitair docenten hun grieven. Maar volgens RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schuilt de oplossing voor een te hoge werkdruk en ongemotiveerde studenten niet in meer geld.     


Door: JAN BRANSEN

Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (6) 11.500.000.000Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Wat moeten we denken van die gezamenlijke studieschuld van 11,5 miljard die onlangs in het nieuws was? Het bedrag is hoger worden, maar het bedrag per student lager. Dat betekent dus dat vooral het aantal studenten met een schuld gegroeid is. De trend begrijpen is nog weer iets anders dan het fenomeen op zich begrijpen.

Is een studieschuld iets ergs? Iets slims? Iets natuurlijks?

Huisfilosoof Jan Bransen Column (4) 'Dan ga je je buiten maar vervelen!'

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Ik wist dat ze het zou gaan zeggen.

Mijn zussen speelden op hun kamer, mijn beste vriend was op vakantie en mijn moeder was druk.

Het was zomer, maar niet al te mooi weer, niemand om mee te voetballen, alle spelletjes al lang gespeeld, alle boeken uit. De bibliotheek gesloten.

Huisfilosoof Jan Bransen Column (3) ‘Ervaringsdeskundigen’

In de wereld van de psychiatrische zorg komt er steeds meer aandacht en ruimte voor de zogenaamde ervaringsdeskundigen of ervaringswerkers. RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen laat er zijn licht op schijnen. 

Abonneren op Nieuws