Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

Radboud Universiteit en RINO Zuid starten online samenwerking voor veerkrachtige samenleving

24/11/2022
Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, onderdeel van de Radboud Universiteit, en RINO Zuid breiden hun samenwerking uit.

RadboudCSW lanceert website en nieuwsbrief voor RadboudCSW-docenten

01/11/2022
Op 3 november 2022 lanceert het RadboudCSW een voor haar docenten ingerichte ondersteuningspagina. Op deze pagina vinden RadboudCSW-docenten alle informatie, die hen ondersteunt bij het werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit.
AMID

AMID Young Professional wins the internationalisation award 2022!

23/09/2022
AMID Young Professional is this year's winner of the Internationalization Prize.

Lianne Hoogeveen: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'

15/09/2022
Lianne Hoogeveen is naast hoofdopleider bij RITHA, bijzonder hoogleraar ‘Identificatie, ondersteuning en coaching van talent’ aan de Radboud Universiteit. Veel talenten bij leerlingen blijven verborgen omdat leraren ze niet zien.

Oratie Elisa van Ee: 'Geef naasten centrale rol in behandeling trauma'

14/09/2022

Professor Elisa van Ee, hoofopleider van de postacademische opleiding tot Psychotherapeut en hoogleraar van de Radboud Universiteit, vanwege de Reinier van Arkel-leerstoel Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief, aanvaardt op woensdag 21 september om 15:45 uur precies haar ambt met het uitspreken van de rede, getiteld: Nieuw Licht. De academische zitting vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

RadboudCSW start weer met cursus Praten met Kinderen

26/08/2022 - door: Yara Houtenbrink

Het RadboudCSW gaat de cursus Praten met Kinderen (PMK) aanbieden in het bij- en nascholingsaanbod. In deze cursus worden HBO en WO professionals in de hulpverlening aan ouders en gezinnen getraind in het geven van de cursus Praten met Kinderen. Zij leren groepen ouders begeleiden in het uitvoeren van de evidence-based interventie Praten met Kinderen (PMK), een cursus voor ouders over opvoeding. Er wordt aandacht besteed aan het juist overbrengen van de inhoud van de interventie, aan omgaan met het groepsproces en aan mogelijke valkuilen en moeilijke situaties die zich daarbij voor kunnen doen.

Internationaliseringsprijs 2022 voor AMID Young Professional

25/08/2022
AMID Young Professional is dit jaar de winnaar van de Internationaliseringsprijs.

Hoe sociale netwerkanalyse laat zien dat het zwarte piet debat niet simpelweg een wij-zij discussie was

04/08/2022 - door: Lidwien van de Wijngaert

Volgens het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) is polarisatie een toenemend wij-zij-denken. Het is een proces waarbij tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker worden, waardoor deze groepen steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Om polarisatie te verminderen, is het belangrijk om te begrijpen welke processen polarisatie veroorzaken. Netwerkanalyse kan daarbij helpen.

Pagina's

Abonneren op Nieuws