Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

RadboudCSW start met Neuropsychologische diagnostiek bij kinderen en jeugdigen

Hoe werken de hersenen bij kinderen met leerproblemen, ADHD, autisme of andere hersenaandoeningen? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de neuropsychologische diagnostiek? In maart 2022 start het RadboudCSW, in samenwerking met Denkkracht Centrum voor Neuropsychologische Expertise, een tweedaagse cursus Neuropsychologische Diagnostiek bij Kinderen en Jeugdigen.

RadboudCSW start met cursus 'Ruimte voor bewegen'

Hoe kunnen we mensen meer laten bewegen in een buurt of wijk? Een ingewikkeld vraagstuk, dat alleen beantwoord kan worden door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken, menen de docenten van de nieuwe cursus Ruimte voor bewegen. De nieuwe, interdisciplinaire cursus van het RadboudCSW gaat op 24 maart 2022 van start. 

RadboudCSW start met Basiscursus Statistiek met SPSS voor de praktijk

Met woorden als ‘mediaan', ‘t-toets’ of ‘lineaire regressie’ maak je een gemiddelde verjaardag vaak niet gezelliger. Voor docenten dr. Liesbet Veenstra-van Dijk en dr. Jonathan van ’t Riet van de Radboud Universiteit is statistiek wél een feestje. In november 2021 starten zij bij het RadboudCSW met de nieuwe basiscursus statistiek met SPSS voor de praktijk. Speciaal voor de professionals wiens kennis over statistiek wel een opfrisbeurt kan gebruiken. 

Beweging-als-houvast: 'Zet lichaamstaal véél bewuster in!' | Cursus IMRO

Vergeleken met het gros van het hulpverleningsaanbod, gooien ze het bij de cursus Interactie Methodiek voor Relationele Ontwikkeling (IMRO) “Beweging-als-houvast over een totaal andere boeg. Omdat ze weten dat het lichaam meer zegt dan duizend woorden. Vandaar misschien ook de klinkende resultaten. Verrassend vaak komt de ontwikkeling van hulpvragers én van hulpgevers in een stroomversnelling, toont de praktijk.

CED-Groep / Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

CED-Groep/Het ABC en RadboudCSW bundelen krachten

RadboudCSW, onderdeel van de Radboud Universiteit, gaat samenwerken met CED-Groep/Het ABC en biedt vanaf 2020 een nieuwe opleiding aan op het gebied van hoogbegaafdheid: Radboud International Training on High-Ability Practitioner (RITHA Practitioner)

 

Abonneren op Nieuws