Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

Je bent nodig | Alumna Gezina Topper: 'Iedere school verdient een schoolpsycholoog'

Alumna Gezina Topper heeft een baan waar ze blij van wordt: ‘Als schoolpsycholoog op de Fritz Redlschool in Utrecht kan ik écht het verschil maken, en dat geeft me grote voldoening.'

Interview: Hans Wanningen

Je bent nodig | 'Samen streven naar oplossingen die aansluiten op de kracht van álle gezinsleden’

Met nog maar één module te gaan, ziet opleideling Dennis Ros het finishdoek van de opleiding Othopedagoog-Generalist Zuidoost Nederland (OG ZON) al wapperen (alumni kent deze opleiding nog niet: de eerste lichting startte in 2019.) Ros werkt als orthopedagoog generalist i.o. bij zorginstelling Pluryn.

Gepubliceerd | Top 20 principes voor onderwijs aan begaafde leerlingen

Onlangs is de Nederlandse vertaling verschenen van 'Top 20 principes' uit de psychologie voor het onderwijs aan en het leren van creatieve, getalenteerde en begaafde leerlingen van de voor- en vroegschoolse educatie, het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. RITHA-hoofdopleider dr. Lianne Hoogeveen was, samen met Anouke Bakx en Elise  Bronsveld, betrokken bij de vertaling.   

Radboud In'to Winterschool | Werk aan je intercultureel bewustzijn!

Een nieuw jaar, een frisse nieuwe start? Radboud in'to Languages, onderdeel van de Radboud Universiteit, biedt verschillende cursussen om je taal- en communicatievaardigheden te verbeteren of optimaal samen te werken in een multicultureel team.

 

Gratis webinar en whitepaper over de leerkracht als schakel bij passend onderwijs

Zoals geen twee hoogbegaafde leerlingen hetzelfde zijn, zo is ook de diversiteit tussen leerkrachten groot. Dat de ene leerkracht meer bij een specifieke leerling voor elkaar krijgt dan de andere, is dan ook geen verrassing. Wat daar precies aan ten grondslag ligt, is een belangrijke vraag. Daarom schreven Sven Mathijssen, plaatsvervangend hoofdopleider bij RITHA, samen met Edux-adviseur Marleen Hilhorst een bijdrage over het belang van een bekwame leerkracht voor de klas als het gaat om hoogbegaafdheid.

Nieuw! Een kijkje achter de schermen van Plan Connectie

Benieuwd naar de ontwikkelingen en ervaringen van betrokkenen, zoals piogs, (aankomende) alumni en docenten, rondom Plan Connectie? Op het Instagram-account @planconnectie (Ook te bekijken voor wie geen account heeft!) geven zij je een kijkje achter de schermen bij deze unieke en competentiegerichte overgang tussen master en de gz-opleiding. Eén week lang delen zij iedere dag een beeldverhaaltje over hun werk en (voormalige) opleiding.

RITHA International | We gaan door!

Door covid19 en de maatregelen die genomen werden om verdere verspreiding ervan te voorkomen, werden ook de Internationale RITHA groepen hard geraakt. Sommige groepen moesten worden geannuleerd, andere werden uitgesteld. Maar soms was er ook een lichtpuntje: de studenten die noodgedwonen het hele leertraject online doorliepen, bleken opmerkelijk succesvol! Vol vertrouwen start het team in 2021 met nieuwe RITHA International groepen. 

RITHA International – keeping up the good work

For many of us, 2020 has been a though year. Due to Covid19 and the measures taken to prevent it, some of our RITHA International groups were heavily affected. Some groups had to be cancelled, other groups have been postponed. But sometimes, as a ray of hope, things went remarkably well! 

Hoe verander je met visie, wijsheid én passie?

Leergang Perspectiefwissels in het onderwijs, veranderen met visie, wijsheid en passie! Wat schuilt er achter deze intrigerende titel en waarom is deze nieuwe leergang juist nu in coronatijd zo 'spot on'? Docent Joyce Couprie: 'Door vanuit andere perspectieven te kijken ontdek je opnieuw waar het in je werk echt om draait en kun je beter inspelen op de verschuivende verhoudingen.'

Pages

Subscribe to Nieuws