Nieuws

'Stel mensen centraal bij emancipatie in ontwikkelingslanden'

Ontwikkelingsorganisaties moeten gemarginaliseerden, zoals gehandicapten, vrouwen of kinderen, ondersteunen bij hun eigen emancipatie, met een blik die diversiteit herkent, erkent en de kracht van mensen zélf centraal stelt. Dat bepleit dr. Willem Elbers, plaatsvervangend hoofdopleider van AMID, vandaag op de internationale, baanbrekende conferentie 'Pushing boundaries in Advocacy for Inclusion' in het Student Hotel, Den Haag.

Doe mee en kies uit meer dan 60 inspirerende sessies tijdens de Radboud Onderwijsdagen!

Tijdens de Radboud Onderwijsdagen van 27 januari tot en met 30 januari organiseert de Radboud Universiteit meer dan 60 workshops, theatersessies, lezingen en een hackathon voor docenten én studenten. Ontsnap uit de escaperoom Toetsing, laat je activeren met nieuwe werkvormen en bezoek een lunchpraatje in jouw faculteit. Alle sessies vinden plaats op de faculteit en op Thomas van Aquinostraat 1. Ook docenten en cursisten van het RadboudCSW zijn van harte welkom!

Een greep uit het programma:

Leertraject verslavingspsychiatrie naar RHA

Het leertraject verslavingspsychiatrie is per 1 december 2019 overgenomen door de Radboudumc Health Academy (RHA) van het Radboudumc.

De RHA is hét onderwijs en opleidingsinstituut voor zorgprofessionals.

De RHA neemt de organisatie en uitvoering van nieuw te starten groepen over van het RadboudCSW. De overname draagt bij aan de ontwikkeling van het beroepsprofiel van psychiaters werkzaam in de verslavingszorg of algemene GGZ.

Zie website voor het leertraject verslavingspsychiatrie

Huisfilosoof Jan Bransen Column (9) Goede voornemens

Stoppen met roken en meer bewegen? Volgens RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen getuigen de beste voornemens van heroïsche overmoed.  

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Jan Bransen

Ik heb nooit iets met goede voornemens gehad, dacht ik altijd.

Meiden uit de handen van loverboys houden? Versterk de regie van de OG

Drs. Susan van der Woude is, naast orthopedagoog en gz-psycholoog, programmaleider slachtoffers binnenlandse mensenhandel bij zorginstelling Pluryn. Als geen ander weet ze wat loverboys aanrichten. Meisjes die slachtoffer zijn of dreigen te worden, verdienen alle bescherming en ondersteuning die ze kunnen krijgen. Hoe dat beter kan? 'Versterk de regie door toevoeging van een orthopedagoog generalist.'

Gepubliceerd | Mini-symposium & diploma-uitreiking Schoolpsycholoog

Op 3 oktober 2019 vond het tweejaarlijkse minisymposium plaats voor schoolpsychologen. Dr. Chris Kroeze, bevlogen docent van de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog, gaf een afstudeerlezing over de cruciale rol van de schoolpsycholoog. Tijdens deze bijeenkomst, die dit jaar in De Lindenberg in Nijmegen plaatsvond, werden ook diploma's aan afgestudeerde schoolpsychologen uitgereikt. In onderstaande video blikken we, samen met hoofdopleider dr. Helen Bakker, plaatsvervangend hoofdopleider drs.

RadboudCSW Innovatiefonds | Hoe blijf je soepel en zeker op de fiets?

Ook dit jaar stelde RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn door de adviesraad beoordeeld en er zijn drie winnaars gekozen. Eén van de gelukkige is dr. Eric Maris. Hij bedacht oefeningen om zeker te blijven op de fiets, ook naarmate je ouder wordt. Hij stelt zijn idee graag voor!
 
Voor de aanvragen kon het RadboudCSW 40.000 euro verdelen, maar de aangevraagde bijdrage bedroeg meer dan 400.000 euro.

RadboudCSW verhuist | In 2020 naar het Maria Montessorigebouw

Het nieuwe jaar staat in het teken van de verhuizing van het RadboudCSW naar het Maria Montessorigebouw. Hier bevinden zich voor het eerst alle sociale wetenschappen onder één dak. In het gebouw is plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel. In het ontwerp is aandacht voor ruimtelijkheid en licht. Wanneer studenten, docenten en medewerkers het nieuwe gebouw kunnen betrekken is op dit moment nog onbekend. Zeker is dat dit niet voor november 2020 zal zijn.

Wij wensen je een gelukkig 2020!

Het RadboudCSW wenst jou een heel gelukkig 2020! Ook in het nieuwe jaar zullen wij er alles aan doen om professionals zoals jij de ruimte te geven zich te blijven ontwikkelen door praktijk en wetenschap te verbinden. Daarmee leveren we als universiteit een bijdrage aan de voortdurende verbetering van zorg, onderwijs en maatschappij. 

RadboudCSW Innovatiefonds | Gratis app voor kinderen met spreekangst

Ook dit jaar stelde RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn door de adviesraad beoordeeld en er zijn drie winnaars gekozen. Eén van de gelukkigen zijn dr. Paul Ketelaar en dr. Wolf-Gero Lange. Zij bedachten een app (in ontwikkeling) die ingezet kan worden bij zowel de preventie als de behandeling van spreekangst.

Pagina's

Abonneren op Nieuws