Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

Radboud In'To | Cliëntgerichte communicatie in 5 stappen

Ongeacht of een patiënt last heeft van hernia, hartfalen of een psychische aandoening: hij of zij weet heel goed wat prioriteit heeft in de zorg die hij ontvangt. Boven wachttijden, accommodatie en nazorg staat patiëntgerichtheid. Hetzelfde geldt voor het gevoel mee te kunnen beslissen over de behandeling. 

Radboud Academy | Hoe houden we de zorg betaalbaar?

Afgelopen jaar hebben we kunnen zien wat het belang is van een goede gezondheidszorg. In Nederland is de kwaliteit en veiligheid van onze zorg gelukkig van hoog niveau. Tegelijkertijd staat de betaalbaarheid ervan al geruime tijd onder druk. Steeds vaker zal betaalbare zorg een belangrijk discussiepunt worden bij de (her)inrichting of (re)organisatie van de gezondheidszorg in Nederland. 

Waarom de Schoolpsycholoog een cruciaal beroep is. Juist nu.

Het thuiszitten hakt er behoorlijk in bij middelbare scholieren. Pubers en coronatijd, het gaat eigenlijk niet samen, met veel somberheid tot gevolg. De afgelopen tijd lieten de schoolpsychologen zich in het publieke debat horen over deze kwestie. 'Het allerergste om te doen is hen de mislukte generatie noemen.'

Zorgtalent op de juiste plek? Meld je organisatie aan voor Plan Connectie

SPON biedt de 'Plan Connectie opleidingsplaatsen' in 2022 aan tegen een gereduceerde opleidingsprijs. Op maandag 22 maart van 16.30-17.30 uur vindt er een online sessie plaats waarin je informatie krijgt en vragen kunt stellen aan betrokkenen van Plan Connectie. Je kunt jouw organisatie aanmelden door een mail te sturen naar meike.windhorst@ru.nl

Radboud Reflects | Huidhonger en de 1,5 m maatschappij

Geen knuffel, geen high five, geen klopje op je arm. Wat doet dat met een mens? Hoe belangrijk is aanraking voor ons welzijn? Hoe houden wij in onze 1,5 meter maatschappij onze geest gezond wanneer ons lichaam acuut bedreigd wordt? Luister naar religiewetenschapper Hans Schilderman, die stelt dat ons perspectief op gezondheid in tijden van corona te eenzijdig is.

Radboud Reflects | Ongelijkheid op de thuiswerkvloer

Onlangs gingen na lange tijd de basisscholen weer open. Deze versoepeling van de coronamaatregelen zorgt bij veel ouders voor grote opluchting, in het bijzonder voor moeders. Want het zijn vooral vrouwen die extra zorgtaken op zich hebben genomen in deze coronacrisis. Waar komt deze ongelijke rolverdeling vandaan? Zijn we minder progressief dan we zelf geloven? Of zijn we ons door de crisis traditioneler gaan gedragen?

Starten en afstuderen in coronatijd: borrelpakketten en zoom

Starten met je postacademische opleiding in coronatijd of je diploma ophalen via Zoom: hoe is dat? Geen afstudeerborrels en geen ‘echte’ diploma-uitreiking, wel een startconferentie met een brownies- en borrelpakket en proosten op afstand.
 

Radboud Recharge | Er is niks pedagogisch aan het bagatelliseren van leerachterstanden

Op sociale media bagatelliseren allerlei ‘pedagogen’ de zorgen over leerachterstanden die door de coronacrisis immer toenemen. Het zou meer moeten gaan over het welbevinden van onze jeugd. Een valse tegenstelling, volgens Erik Meester.
 

Huisfilosoof Jan Bransen Column (12) 'Moed, durf en hoop'

Te lang hebben we gedacht dat we een risicosamenleving zijn, meent Huisfilosoof Jan Bransen. Dat angst ons krachtigste motief is. Maar toen we in 2020 overvallen werden door het coronavirus, bleken we plots uitstekend te kunnen improviseren. 

Door: Jan Bransen

Nieuwe extra plv. hoofdopleider en hoofddocent voor KP-opleiding

Sinds het begin van dit jaar kent de postacademische opleiding tot Klinisch Psycholoog zowel een nieuwe plaatsvervangend hoofdopleider als een nieuwe hoofddocent voor het onderdeel management en zorginnovatie. 

Pages

Subscribe to Nieuws