Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

RITHA start!

Vanaf nu biedt RadboudCSW naast de vertrouwde ECHA opleiding een andere mogelijkheid om opgeleid te worden tot 'ECHA-Specialist in Gifted Education': RadboudCSW International Training on High Ability (RITHA).

RITHA is het antwoord op de internationale vraag naar de reguliere ECHA opleiding. De grotendeels online vormgeving maakt de opleiding toegankelijk voor de wereld! Ons doel is het over de hele wereld vergoten van kennis en vaardigheid op het gebied van signaleren, begeleiden en adviseren van hoogbegaafden in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en in de adviespraktijk. Wij geloven dat goed opgeleide professionals een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan verbeterd onderwijs voor alle studenten, inclusief de meest getalenteerde.

In RITHA doen studenten zowel zelfstandig als samen met een groep internationale medecursisten leerervaringen op: online in de leeromgeving en face to face in de seminars die aan het begin, in het midden en aan het eind van de opleiding gepland zijn. Het online leren bestaat uit een goed ingerichte leeromgeving met studiemateriaal (artikelen en video’s), opdrachten, discussiefora, tests, quizzen en online meetings.

Na maanden van voorbereiding om dit moderne online concept te ontwikkelen en internationaal uit te rollen, start een eerste groep in september in Kroatië, een tweede groep in oktober in Malta, en een derde groep begin volgend jaar in Nederland. Deelnemers zijn afkomstig uit Kroatië, Malta, Noorwegen en Nederland. Docenten zijn afkomstig uit Nederland, de Verenigde Staten en Australië.

Onlangs is het team van bevlogen RITHA-medewerkers uitgebreid met Barbara van Ginneken. Barbara heeft altijd in een internationale omgeving gewerkt, onder meer bij het International Office Social Sciences (RU). Haar internationale kennis en netwerk zullen worden ingezet bij het verder (internationaal) uitrollen van RITHA – inclusief fondsenwerving – en het werven van internationale RITHA studenten. Daarnaast zal Barbara een aantal ondersteunende taken op zich nemen.

Op www.ritha.world lees je meer over deze nieuwe opleiding.

Nieuwsgierig? Kom naar het RITHA info event op dinsdag 18 februari 2020 van 15.00-16.00 uur. Deelnemen kan offline bij RadboudCSW in Nijmegen of online via facebook live streaming. Schrijf je nu in!