Blog #1: EHBO in docentenportal

Een blog over EHBO in docentportal. Wat was dat ook alweer, EHBO, niet iets met pleisters? Oh ja, eerste hulp bij onderwijsvernieuwing. Maar dat zijn toch Annelies & Lonneke die samen vloggen over onderwijsinspiratie, tips voor je onderwijs enzo? Dat klopt, dat doe ik samen met Lonneke. Maar na onze vlog over kennisclips en de kennisclip over onze visie op leren, vond ik het eigenlijk ook wel eens leuk om gewoon een stuk te schrijven over waar we mee bezig zijn. Maar Annelies, jij bent toch van vernieuwing? Schrijven is zo old school! Klopt, maar daarmee moet je niet wat werkt overboord gooien. En soms past gewoon lezen en schrijven, of eigenlijk tikken, net beter bij de situatie. En ik zou graag aansluiten bij mijn voorgang-bloggers bij RadboudCSW. Mocht je interesse hebben, kijk dan eens hier om de blog van Jan Bransen of blog over Lianne Hoogeveen of Joost Walraven te lezen.

Maar waar ik graag even aandacht aan wil geven is onze nieuwe docentenportal. Docenten geven aan soms door de mailbomen het informatiebos niet te zien door het ontvangen van informatie via verschillende kanalen en in verschillende vormen (vlogs, nieuwsbrief, mailings, website, digitale leeromgeving). Daarom hebben we, of eigenlijk mijn collega Lonneke, een docentenportal ingericht waar je als docent alle informatie die we sturen gebundeld kunt vinden. Zo vind je er onder andere onze vlogs, praktische formulieren en tips & tutorials. Ik hoop zelf dat je als docent ook gebruikt maakt van de mogelijkheid om aan te geven waar je eigen leerbehoefte ligt, zodat we bijvoorbeeld een workshop on demand voor jou kunnen ontwerpen. Of dat je op een meer informele manier  vragen post het forum waar wij of jouw collega-docenten op kunnen reageren.

Ik denk dat het een toegankelijk manier is om het voor jou als docent iets makkelijker te maken te vinden wat voor jou als docent bij RadboudCSW relevant is.