Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

De website van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) wordt verhuisd! Het merendeel van de informatie is vanaf heden beschikbaar op https://ru.nl/rcsw.

Sommige zaken (zoals de meeste formulieren) blijven nog een tijdje alleen beschikbaar op de oude website.

Onze excuses voor als je het gevoel krijgt heen-en-weer gestuurd te worden tussen de oude en de nieuwe website!

Nieuws

RITHA

De mismatch tussen kinderen met hoge capaciteiten en de maatschappij

04/03/2024

"Als je zo slim bent, is het heel makkelijk om dat op school niet te laten zien." Nog steeds wordt hoogbegaafdheid bij kinderen niet altijd gezien en herkend. Prof. dr.

AMID

De kracht van community building voor duurzaamheid

07/02/2024

Veel verworvenheden die we vanzelfsprekend vinden, van het vrouwenkiesrecht tot het beperken van plastic gebruik, zijn het gevolg van de inspanningen van sociale bewegingen. Gewone mensen met een diepe passie die zich verenigen en samen een verschil maken.

Is ook de mens een bedreigde soort?

15/01/2024

Wij mensen plaatsen onszelf maar al te makkelijk buiten de natuur. Brengen we hierdoor ook ons eigen voortbestaan in gevaar? We moeten werken aan een toekomst waarin we zelf weer een integraal onderdeel van de natuur worden.

Erkenning psychologische BIG-opleidingen SPON/RadboudCSW verlengd met vijf jaar

01/09/2023
Op 21 augustus heeft het ministerie VWS bekrachtigd dat de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RadboudCSW) en Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON) voldoen aan de wettelijke vereist

Radboud Universiteit start cursus Onderwijsinnovatie voor toekomstgerichte onderwijsprofessionals

29/08/2023
Het onderwijs is voortdurend in ontwikkeling. Maar hoe werk je toekomstgericht aan de schoolorganisatie? De nieuwe cursus Onderwijsinnovatie: Praktijk en theorie van Waardenvol Innoveren in het Onderwijs benadert innovatie als een creatief proces.
Radboud Recharge

De cruciale rol van LLO in een turbulente maatschappij

23/08/2023 - door: Radboud Recharge
'Wie kent niet het gevoel van triomf wanneer je iets nieuws leert en een vaardigheid onder de knie krijgt? Het belang van je blijven leren en ontwikkelen gedurende je hele leven kan niet worden overschat.

Radboud Universiteit start vervolgcursus CGT bij behandeling van mensen met licht verstandelijke beperking

23/08/2023
Iedereen in Nederland heeft recht op passende zorg en ondersteuning, maar de werkelijkheid is vaak anders. Hoe zet je cognitieve gedragstherapie (CGT) succesvol in bij behandeling van jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB)?

Jan Derksen opent Leven Lang Ontwikkelen Week met lezing over narcisme op de werkvloer

24/07/2023
Op 23 oktober opent emeritus hoogleraar Jan Derksen de Leven Lang Ontwikkelen Week met een lunchwebinar over hoe gezond om te gaan met de eigen narcistische fantasieën op de werkvloer. Tijdens deze webinar vertelt Jan hoe je in psychologisch opzicht, levend in een narcistische cultuur, gezond ku
AMID

Sara Kinsbergen appointed Professor in the field of the Citizens’ Role in Sustainable Development

10/07/2023

On 1 July 2023, Sara Kinsbergen was appointed Professor in the field of the Citizens’ Role in Sustainable Development at the Faculty of Social Sciences.

AMID

Sara Kinsbergen benoemd tot hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling

06/07/2023

Sara Kinsbergen is per 1 juli 2023 benoemd tot hoogleraar op het gebied van de rol van burgers in duurzame ontwikkeling aan de faculteit der Sociale Wetenschappen.

Pagina's

Abonneren op Nieuws