Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

RadboudCSW Innovatiefonds 2020

Binnen het RadboudCSW zijn wij dagelijks bezig met alle veranderingen, beslissingen en acties die voortkomen uit de coronacrisis. Tot op heden gaat bijna al het onderwijs online door, mede door de geweldige inzet van docenten, studenten en collega’s.

Echter, helaas is gebleken dat niet al het onderwijs online georganiseerd kan worden. Dit heeft consequenties voor onze financiële bedrijfsvoering.

We kiezen er derhalve voor om tijdig maatregelen te nemen. Een van die maatregelen is het RadboudCSW Innovatiefonds 2020 te bevriezen. We zetten de middelen dit jaar in ten behoeve van de innovatie van ons eigen onderwijs. We hebben het voornemen om het fonds in 2021 gewoon weer aan te bieden. Wij hopen op jullie begrip en kijken uit naar de goede ideeën die in de toekomst zullen volgen.

RadboudCSW Innovatiefonds winnaars 2018 leggen winnende ideeën uit op film

Ook dit jaar heeft het RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar gesteld voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en de twee winnaars zijn afgelopen juli in de nieuwsbrief bekendgemaakt (zie https://www.rcsw.nl/nieuws/2423). Nu stellen zij zich voor in een filmpje. Bekijk de filmpjes hieronder.

VR voor afname seksueel overschrijdend gedrag

Winnaar: dr. Erik Bulten van de Pompestichting, Pro Persona (20.000 euro)

 

 

'Levende casussen' van kinderen met een stoornis

Winnaar: prof. dr. Ron Scholte, Entrea Lindenhout, Academische werkplaats, Radboud Universiteit (20.000 euro)