Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Gepubliceerd | Mini-symposium & diploma-uitreiking Schoolpsycholoog

Op 3 oktober 2019 vond het tweejaarlijkse minisymposium plaats voor schoolpsychologen. Dr. Chris Kroeze, bevlogen docent van de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog, gaf een afstudeerlezing over de cruciale rol van de schoolpsycholoog. Tijdens deze bijeenkomst, die dit jaar in De Lindenberg in Nijmegen plaatsvond, werden ook diploma's aan afgestudeerde schoolpsychologen uitgereikt. In onderstaande video blikken we, samen met hoofdopleider dr. Helen Bakker, plaatsvervangend hoofdopleider drs. Odeth Bloemberg en alumna Anita Timmermans, MSc, terug op een inspirerende dag. 

​VIDEO: Florian Duclos voor Flostudios

Over de opleiding tot Schoolpsycholoog

Het werkterrein van de schoolpsycholoog bevindt zich op het snijvlak van zorg en onderwijs. Het strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)problematiek tot en met het (mede) bepalen van bovenschools beleid. Daarbij beslaat het de volledige onderwijsketen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs en alles wat daartussen zit. Binnen dit spectrum krijgt de schoolpsycholoog te maken met verschillende niveaus van vragen, variërend van preventie en signalering tot behandeling en verwijzing.

In Nijmegen start er weer een groep in augustus 2021, in het vroege voorjaar van 2021 organiseren we een informatiebijeenkomst. Hier vind je meer informatie over de postacademische opleiding tot Schoolpsycholoog.