Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nijmeegse Klinisch Psycholoog viert volwassenheid: maak kans op 5x 'limited Edition' KPMagazine!

Donderdag 2 juni vierden het SPON en RadboudCSW de 21e verjaardag van de Nijmeegse specialisatie tot Klinisch Psycholoog. Voor wie er niet bij kon zijn: een feestelijke terugblik op een zonnige dag! 

Beeld: Sophie Theunissen

14:30 uur | Start van het Lustrumsymposium 

De verjaardag startte met een inhoudelijk mini-symposium, dat werd voorgezeten door de huidige hoofdopleider prof. dr. Jos Egger. Sprekers als dr. Anton Hafkenscheid en drs. Tonnie Prinsen zullen hun licht laten schijnen op het thema ‘Duurzame verhalen die werken’ en zullen de kantelpunten in de opleiding, de beroepen en de zorg belichten. Prof. dr. Paul van der Heijden en prof. dr. mr. Elisa van Ee verzorgden een reflectie. Het symposium werd feestelijk afgesloten met het opspelden van het lustrumspeldje bij voormalig hoofdopleider Cees van der Staak. 

 

Cees van der Staak KPLustrum | Ontwikkeld door de Radboud Universiteit

 

17:00 uur | Levensloopwandeling over de campus

De genodigden die ook graag het buffet, reunie en feest wilden bijwonen maakten een bijzondere levensloopwandeling over de campus: tussen de locatie van het symposium en het nieuwe Maria Montessorigebouw werd een rode draad gesponnen. 

18:00 uur | Heffen van het glas in het nieuwe Maria Montessorigebouw

Speciaal voor deze verjaardag werd Grand Cafe De Iris in het Maria Montessorigebouw omgetoverd tot feestlocatie, inclusief lopend buffet, terras en disco. De feestelijkheden werden officieel ingeluid met het heffen van een glas champagne. 

Reunie KPLustrum | Ontwikkeld door de Radboud Universiteit

 

18:30 uur | Lancering KPMagazine

Tijdens de voorbereiding van het lustrum ontstond het idee om een magazine te maken met Radboud Creative Collective. Zij zijn een creatief studentencollectief waar studenten zich creatief-professioneel ontwikkelen buiten hun academische studie om. Tijdens het maakproces bouwen zij aan hun netwerk en krijgen gerichte feedback op hun werk van mensen uit het vak. Bijzonder detail: de makers zijn allen (zo ongeveer) 21 jaar oud. Het eindresultaat is een prachtig magazine vol persoonlijke verhalen van alumni, diepte-interviews met (voormalig) hoofdopleiders, een essay van prof. dr. Paul van Geest en columns van onder andere prof. dr. Paul van der Heijden en Ignace de Haes. 

 

19:00 uur | Buffet, reunie en feest tot in de late uurtjes

Reunie KPLustrum | Ontwikkeld door de Radboud Universiteit

Maak kans op een van de 5 limited edition KPMagazines! 

Wat betekent 'volwassenheid' voor jou als zorgprofessional? Deel je visie en verjaardagswensen voor de Nijmeegse Klinisch Psycholoog met de hashtag #HetHartvanKP, en maak kans op een van de vijf KPMagazines. 

Onze opleiding tot Klinisch Psycholoog

De Nijmeegse opleiding tot klinisch psycholoog wordt gekenmerkt door de integratie van wetenschappelijke kennis, klinisch leiderschap en persoonlijk vakmanschap.De specialistische opleiding tot klinisch psycholoog kent twee differentiaties: Kinderen & Jeugd (K&J) en Volwassenen & Ouderen (V&O). Bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen kun je de kp-opleiding V&O volgen; de volledige vierjarige variant voor gz-psychologen en de verkorte, driejarige variant voor gz-psychologen die tevens al psychotherapeut zijn.
 
Meer informatie over deze opleiding? Neem een kijkje op onze website: www.rcsw.nl/big-opleidingen