Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Podcast | Prof. dr. Ron Scholte over Therapeutische Alliantie

In de derde aflevering van de podcastserie van samenwerkingspartner RINO Zuid, schuift prof. dr. Ron Scholte, hoofdopleider van de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid-Oost Nederland (RadboudCSW & RINO Zuid), aan om te vertellen over de therapeutische alliantie. Scholte is gespecialiseerd in sociale relaties, waaronder de therapeutische alliantie.

Prof. dr. Ron ScholteIn de aflevering geeft Scholte antwoord op vragen als: Waarom is de therapeutische alliantie zo belangrijk en op welke manier kunnen we deze versterken? Welke rol speelt onderwijs en onderzoek hierin? Wat zijn mogelijke bedreigingen voor de therapeutische alliantie? En is de coronacrisis er daar een van?

De podcast is hier gratis te beluisteren.

Meer weten over therapeutische alliantie? 

Prof. dr. Ron Scholte raadt de volgende wetenschappelijke papers over therapeutische alliantie aan:

Onze opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland

In de postacademische opleiding tot orthopedagoog generalist (per 1 januari 2020 opgenomen in de wet BIG) bieden wij de bruggenbouwer en samenwerkende OG de juiste kennis, tools en ontwikkelingsmogelijkheden om deze rol succesvol in te vullen. We zien de OG als een gids die breed is opgeleid en die het spel tussen de verschillende schakels goed beheerst en daar flexibel in kan opereren. Wij leiden op met een missie: goede omstandigheden creëren voor (jonge) mensen die zich daardoor beter kunnen ontwikkelen.

Meer informatie over deze opleiding? Neem een kijkje op onze website: www.ogzon.nl