Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Radboud Recharge | Vaders gingen tijdens lockdown vaker voor hun kinderen zorgen

Tijdens de vorige lockdown zijn bijna een kwart van alle vaders meer voor de kinderen gaan zorgen. Wie zijn deze vaders en bestaat de kans dat zij dit blijven doen? Want dat zou een boost kunnen geven aan de nog altijd trage emancipatie in Nederland.

Tijdens de ‘intelligente’ lockdown’ aan het begin van de pandemie konden de meeste kinderen niet naar school of opvang en werkte de helft van de ouders thuis. Ouders moesten oplossingen bedenken voor de (extra) zorg voor hun kinderen, vooral degenen met een cruciaal beroep, zoals in de zorg. Leidde deze unieke situatie tot een evenwichtiger verdeling van zorgtaken tussen vaders en moeders?

Lees het hele artikel op Radboud Recharge.

Op de hoogte blijven? 

Radboud Recharge biedt een selectie van de beste wetenschappelijke verhalen en activiteiten van Radboud Universiteit. Word gratis lid, personaliseer de inhoud op eigen interesses en ontvang wekelijks nieuws. Elk kwartaal maken wij in onze RadboudCSW-nieuwsbrief een selectie voor jou.

Dit artikel van Mara Yerkes, Stéfanie André, Chantal Remery en Roos van der Zwan verscheen eerder op Sociale Vraagstukken. Foto: FaceMePLS via Flickr.