Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Radboud Reflects | Huidhonger en de 1,5 m maatschappij

Geen knuffel, geen high five, geen klopje op je arm. Wat doet dat met een mens? Hoe belangrijk is aanraking voor ons welzijn? Hoe houden wij in onze 1,5 meter maatschappij onze geest gezond wanneer ons lichaam acuut bedreigd wordt? Luister naar religiewetenschapper Hans Schilderman, die stelt dat ons perspectief op gezondheid in tijden van corona te eenzijdig is.

Wat is de relatie tussen lichamelijk en geestelijk welzijn? Hoe kunnen we naast investeren in fysieke gezondheid ook ons geestelijk welbevinden stimuleren? Is er een nieuwe visie op gezondheid nodig? Over deze en aanverwante vragen gaat programmamaker Liesbeth Jansen in gesprek met Hans Schilderman. Lees of kijk hier de lezing terug of luister de podcast, die van de lezing is gemaakt. 

Denk verder met de lezingen van Radboud Reflects

Radboud Reflects organiseert lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. De (internationale) wetenschappers die bij ons spreken, bieden je een vernieuwende en verdiepende kijk op de grote vragen van deze tijd. Bekijk hier het overzicht van verdiepende lezingen die gepland staan.