Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RadboudCSW start met Basiscursus Statistiek met SPSS voor de praktijk

Met woorden als ‘mediaan', ‘t-toets’ of ‘lineaire regressie’ maak je een gemiddelde verjaardag vaak niet gezelliger. Voor docenten dr. Liesbet Veenstra-van Dijk en dr. Jonathan van ’t Riet van de Radboud Universiteit is statistiek wél een feestje. In november 2021 starten zij bij het RadboudCSW met de nieuwe basiscursus statistiek met SPSS voor de praktijk. Speciaal voor de professionals wiens kennis over statistiek wel een opfrisbeurt kan gebruiken. 

Analytische vaardigheden voor professionals zijn onmisbaar, zeker nu de toegankelijkheid en omvang van data toenemen. Om ‘evidence-based’ onderzoeksrapporten op waarde te kunnen schatten, bijvoorbeeld. Of om zélf data-onderzoek uit te voeren. Dan is het zaak dat je weet welke statistische technieken relevant zijn. 

Direct aan de gang

In de Opfriscursus Statistiek met SPSS voor Professionals gaan Veenstra-Van Dijk en Van 't Riet in vijf modules, verspreid over tien weken, samen met jou aan de slag om je weggezakte kennis en vaardigheden over statistiek weer op te frissen. Ze helpen je bij het ontwikkelen van overzicht over een groot aantal statistische technieken, waarbij de focus vooral ligt op toepassing: geen ingewikkelde, wiskundige theorie, maar bezig met het trainen van jouw vaardigheid om de opgedane inzichten op de juiste wijze in te zetten. Je leert wat de belangrijkste technieken inhouden, hoe je deze moet toepassen en welke conclusies je mag trekken. Na afloop kun je direct met jouw eigen onderzoeksvraag en data aan de slag! 

Bron van inspiratie 

Docenten Veenstra-Van Dijk en Van 't Riet wonnen al verschillende onderwijsprijzen voor de toegankelijke wijze waarop zij de (soms lastige) stof weten over te brengen. In hun onderwijs hebben zij de afgelopen jaren duizenden Bachelor-, Master- en PhD-studenten weten te enthousiasmeren en inspireren. 'Statistiek is altijd een beetje puzzelen. En die puzzel wordt pas echt leuk wanneer je weet wat er te koop is. Daar willen wij met deze cursus graag, op een toegankelijke manier, aan bijdragen.'

Meer informatie?

De cursus start 4 november 2021 en richt zich op professionals met een hbo of universitair diploma. Wil je meer informatie? Lees hier meer over de Basiscursus statistiek met SPSS voor de praktijk.