Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

RadboudCSW start weer met masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering

De masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering is terug van weggeweest! In het voorjaar van 2023 gaan weer twee nieuwe edities van start, in een vernieuwd jasje: met extra dag en extra docent. 

In de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering krijg je antwoord op vragen als 'hoe kun je betrokkenen bij verandering beter leren begrijpen om weerstand te verminderen of zelfs te voorkomen?' en 'wat betekent verandering voor het werk van professionals en hun beroepsidentiteit?'. Ook krijg je concrete handvatten, handelingsmogelijkheden tools en technieken om daadwerkelijk die verandering in organisaties te bewerkstelligen. Dit doen we vanuit het perspectief van de positieve psychologie. 

Uiteraard is er ook voldoende mogelijkheid voor interactief leren en de uitwisseling van eigen ervaringen en casussen. Om die onderlinge interactie en discussie te stimuleren, hebben we dan ook een extra dag toegevoegd. In plaats van drie dagen, bestaat de interactieve masterclass nu uit vier dagen.

Gouden duo

Daarnaast krijgt docente drs. Titia Meijer voor de volgende edities versterking van drs. Roel Bonten. Roel heeft al meer dan 20 jaar ervaring in training en coaching in zowel profit- als non-profitorganisaties. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen bedrijf Bevlogen Professionals, waarmee hij professionals en bedrijven adviseert en training geeft over vraagstukken op het gebied van talent- en organisatieontwikkeling. Samen met gerenommeerd senior psychologiedocent Titia, die tevens jarenlang werkzaam was als zelfstandig organisatieadviseur op vraagstukken van organisatieontwikkeling en -advisering, gaat hij aan de slag om de masterclass tot een groot succes te maken.

Iets voor jou?

Ben jij in je werk direct betrokken bij veranderingen binnen organisaties? En wil je graag tools en technieken op het gebied van organisatieontwikkeling leren kennen? Weten hoe je concrete verandering duurzaam vorm kan geven? Dan is de vierdaagse masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering iets voor jou! Voorkennis op het gebied van de organisatiepsychologie is een pré, maar geen noodzakelijkheid.

De nieuwe data van de masterclass, voor het voorjaar van 2023, staan inmiddels online. Aanmelden kan via de website. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met cursuscoördinator Bo Polman.

Zin in een leven lang ontwikkelen?

Wist je dat het vanaf 1 maart 2022 mogelijk is om STAP-budget aan de vragen bij Rijksoverheid? Deze subsidie van € 1000,- per jaar geeft werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid zich verder te scholen en te ontwikkelen, om zo flexibel te blijven op de arbeidsmarkt. Je kunt het STAP-budget gebruiken voor verschillende cursussen en trainingen van het RadboudCSW, zo ook voor de masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Zes keer per jaar heb je de mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen. Weten hoe? Volg het stappenplan