Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Save the date | Inaugurele rede Paul van der Heijden op 14 juni 2023

Op woensdag 14 juni om 15.45 uur a.s. vindt de inauguratie van professor Paul van der Heijden, hoogleraar met de leeropdracht Multidimensionele psychodiagnostiek gedurende de levensloop, plaats. Hij zal dan zijn rede uitspreken, getiteld: 'Altijd willen weten - Over psychodiagnostiek in al haar facetten'. De inauguratie vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit.  

Paul van der Heijden

Paul van der Heijden is op 1 maart 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Multidimensionele psychodiagnostiek gedurende de levensloop aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Het gaat om een leeropdracht ingesteld op voordracht van Reinier van Arkel, instelling voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg in de regio Den Bosch. De rede is te volgen via een livestream: www.ru.nl/aula/livestream

Over Paul van der Heijden

Paul van der Heijden (Eindhoven, 1975) studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde in 2013 met zijn proefschrift naar de betrouwbaarheid en validiteit van een psychologische test die in de geestelijke gezondheidszorg veelvuldig wordt gebruikt in de diagnostiek van persoonlijkheid en psychische aandoeningen. Van der Heijden is werkzaam als klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker bij het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie, onderdeel van Reinier van Arkel.

Daarnaast is hij waarnemend hoofdopleider voor de post master opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog bij de Stichting Postdoctorale Opleidingen Nijmegen en hoofddocent diagnostiek voor de opleiding tot Klinisch Psycholoog specialist van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen.

Over de Nijmeegse opleiding tot Klinisch Psycholoog

De specialistische opleiding tot Klinisch Psycholoog van de Radboud Universiteit wordt gekenmerkt door de integratie van wetenschappelijke kennis, klinisch leiderschap en persoonlijk vakmanschap. De klinisch psycholoog voelt zich thuis in veeleisende behandelomgevingen en is in staat om in behandelteams de lijnen uit te zetten. Elke klinisch psycholoog die de opleiding aan de Radboud Universiteit succesvol afrondt, is tevens volledig opgeleid als psychotherapeut met kennis van aanvullende behandeltechnieken en -strategieën. Om de verschillende aspecten van het beroep op een daadkrachtige manier in de praktijk te brengen heeft de klinisch psycholoog daarbij veelal een leidende rol in de organisatie van de zorg,  in de verbinding met haar medewerkers. In de opleiding is er om deze reden veel aandacht voor management en klinisch leiderschap. Ontdek meer: www.rcsw.nl/big-opleidingen

Reinier van ArkelRadboud Universiteit logo