Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Nieuws

De Nijmeegse opleiding tot Schoolpsycholoog bestaat 10 jaar!

In september 2011 startte het RadboudCSW met de opleiding tot Schoolpsycholoog in Nijmegen.

Het onderwijs van de toekomst: hoe staan we ervoor?

Bij het RadboudCSW geloven we dat blended onderwijs, waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen online en offline leren, de toekomst heeft. De afgelopen maanden hebben we vanwege de coronacrisis vooral van de online leeractiviteiten kunnen proeven en hier de nodige veranderingen in gemaakt. 

Radboud Reflects | Kansenongelijkheid bestrijden met anoniem tentamineren?

Is het belangrijk dat docenten weten van welke student ze een paper of tentamen beoordelen? Kansengelijkheid wordt vaak aangedragen als argument vóór anoniem tentamineren. Maar wordt het beoordelen van een tentamen niet ook simpelweg gemakkelijker als een docent niet weet van wie dit is? Of zijn zaken als participatie en persoonlijke ontwikkeling juist de kern van goed onderwijs? Discussieer mee met jurist Roel Schutgens en onderwijskundige Lia Fluit over de voors en tegens van anoniem beoordelen.

KP Lustrum | Paul van der Heijden 'Mijn carrière hangt van kleine kantelpunten aan elkaar'

Dit academisch jaar vieren we het 21-jarig bestaan van onze opleiding tot Klinisch Psycholoog. De inmiddels volwassen opleiding kende de afgelopen jaren obstakels, slingerwegen en kruispunten die bedwongen moesten worden. Om het lustrum te vieren delen huidige cursisten, alumni, (oud-)docenten en (oud-)praktijkopleiders het hele jaar hun persoonlijke kantelpunten. Plaatsvervangd hoofdopleiders Paul van der Heijden en Barbara Gutteling trappen af. Ook betrokken bij de Nijmeegse kp-opleiding?

AMID | Tracer study toont succes én loonkloof Young Professionals

In de afgelopen 23 jaar zijn 543 young professionals afgestudeerd aan het AMID Young Professional programma. Waar zijn deze talenten werkzaam? En hoe zien zij hun bijdrage in het veld van internationale samenwerking? Het AMID-team publiceerde onlangs de resultaten van een tracer study van alumni die tussen 1998 en 2020 zijn afgestudeerd. 

Radboud Recharge | Seizoen blijkt effect te hebben op informatieverwerking brein

We zijn het vast eens dat het weer en de seizoenen invloed op ons hebben. Maar wat heeft dat met ons brein te maken? De manier waarop onze hersenen reageren op cognitieve belasting hangt van het seizoen, ontdekten Belgische onderzoekers. 

Seizoenen

Radboud Recharge | Geadopteerde kinderen behouden onbewuste kennis van vergeten geboortetaal

Raken geadopteerde kinderen alles wat ze geleerd hebben over hun geboortetaal kwijt als ze hun nieuwe taal leren? Of zit kennis over die geboortetaal nog ergens verstopt in de hersenen? Nieuw onderzoek van taalkundigen Wencui Zhou, Anne Cutler en Mirjam Broersma bij Nederlandse kinderen die uit China geadopteerd werden, laat zien dat abstracte kennis blijft bestaan.

Pages

Subscribe to Nieuws