Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

AMID-trainee wint Universitaire Onderwijsprijs 2019

Zeven pas-afgestudeerden ontvingen maandag 2 september, tijdens de Opening van het Academisch Jaar, de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Een van de winnaars is Raymond van Teeffelen. Hij is een van de trainees die de Advanced Master in International Development (AMID) selecteerde voor hun jaarprogramma. Zijn scriptie gaat over social media en politiek vertrouwen in Afrika.

5 Redenen om te luisteren naar: Sven Mathijssen (RITHA) & dr. Elza Zijlstra

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In één van de jubileumpodcasts gaat plastic-soep-kunstenaar dr.

5 Redenen om te luisteren naar: prof. dr. Jan Derksen & Simon Peters

RadboudCSW bestaat in september 2019 vijf jaar en dat vieren we met vijf audioverhalen. De vijf podcasts draaien om vragen waar iedereen weleens mee worstelt. Maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. In elke podcast volgen we de zoektocht rond een aansprekend thema. Iemand heeft een vraag en samen met een vakgenoot gaat hij of zij op zoek naar antwoorden. In een van de podcasts gaat piog Simon Peters in gesprek met prof. dr. Jan Derksen over de vraag: Hoe word ik een betere therapeut?

'Je bent nodig' is een oproep om bij te dragen

Bij de Opening van het Academisch Jaar presenteerde de Radboud Universiteit een nieuwe advertentiecampagne, waar het RadboudCSW zich uitstekend in kan vinden. Belangrijkste boodschap: Je bent nodig, want de wereld heeft grote uitdagingen het hoofd te bieden. Om dat te kunnen doen, zijn wetenschappers, studenten en betrokken burgers nodig die een bijdrage willen leveren aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. 

De Terugblik: Startweek gz-opleiding sluit af met 'Onderwijsproeverij'

De startweek van de gz-opleiding was een succes. Nieuw onderdeel was de Proeverij van het onderwijs in de gz-opleiding. Cursisten en hun praktijkopleiders konden zo alvast kennismaken met verschillende (keuze)modules uit de opleiding. 

Door: Wiede Vissers

RadboudCSW bestaat 5 jaar! En dat vieren we samen.

Sinds we in september 2014 - deze maand precies vijf jaar geleden - onder de nieuwe naam ‘Radboud Centrum Sociale Wetenschappen’ gestart, is er heel wat veranderd.

NIP Carrière Event voor (bijna) gz-psychologen

Afgelopen zaterdag 21 september was het NIP Carrière Event, (bijna) gz-psychologen maakten daar kennis met alle werkvelden van de psychologie. 

Kan Virtual Reality (mee)helpen om zedendelinquenten op het rechte pad te houden? - Conferentie in Pompekliniek over VR in forensische setting

Seksueel overschrijdend gedrag is een veelvoorkomend, hardnekkig probleem. Met vaak ingrijpende gevolgen, zeker voor de slachtoffers. Het aantal zedendelinquenten binnen de forensisch psychiatrische patiëntenpopulatie is omvangrijk. Effectieve behandeling veronderstelt dat deze doelgroep voldoende kan oefenen om zich ander gedrag eigen te maken. Juist ook in voor hen verleidelijke situaties. Dat stuit echter op praktische beperkingen en ethische bezwaren. Kan Virtual Reality hierin misschien soelaas bieden?

Huisfilosoof Jan Bransen Column (8) De makelaar en de docent

Wat delen de makelaar en de docent met elkaar? Volgens RadboudCSW-huisfilosoof prof. dr. Jan Bransen is dat veel meer dan dat je in eerste instantie zou verwachten. 

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Huisfilosoof Jan Bransen Column (7) Ga niet studeren. Behalve als je écht wil.

Onder de noemer WO in Actie uiten universitair docenten hun grieven. Maar volgens RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schuilt de oplossing voor een te hoge werkdruk en ongemotiveerde studenten niet in meer geld.     


Door: JAN BRANSEN

Beeld: DUNCAN DE FEY

Pages

Subscribe to Nieuws