Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

Podcast | RITHA-cursist Thijs Thissen over hoogbegaafdheid

RITHA-cursist Thijs Thissen vertelt in de podcastreeks 'Meesterwerk' over hoe je als onderwijsteam het goede kunt doen voor een hoogbegaafd kind, maar eigenlijk voor ieder kind. 

VIDEO | Opening academisch jaar "We blijven verbonden"

De opening van het academisch jaar 2020-2021 aan de Radboud Universiteit was, vanwege coronamaatregelen, anders dan anders. Het thema van de openingsbijeenkomst, die deels in de aula maar vooral ook online te volgen was, past daarbij: het ging over de kracht van verbondenheid. Onder andere minister Van Engelshoven (Min.OCW) en schrijver Jaap Robben, beiden alumni van de Radboud Universiteit, lichtten het thema in hun speech toe. 

RadboudCSW Verhuist | Onze verhuisdatum is bekend!

De bouw van ons nieuwe Maria Montessorigebouw vordert, zelfs tijdens deze coronacrisis. Afgelopen zomer werd er volop doorgewerkt, en de opleverdatum van het gebouw staat nog steeds op 1 oktober a.s. Dan zal er allereerst gestart worden met het inrichten van de publieksruimtes en de kantoren. Onze verhuizing is gepland voor 6-10 november. De opleidingsactiviteiten blijven nog tot eind 2020 plaatsvinden in het gebouw aan Toernooiveld 5.

Beweging-als-houvast: 'Zet lichaamstaal véél bewuster in!' | Cursus IMRO

Vergeleken met het gros van het hulpverleningsaanbod, gooien ze het bij de cursus Interactie Methodiek voor Relationele Ontwikkeling (IMRO) “Beweging-als-houvast over een totaal andere boeg. Omdat ze weten dat het lichaam meer zegt dan duizend woorden. Vandaar misschien ook de klinkende resultaten. Verrassend vaak komt de ontwikkeling van hulpvragers én van hulpgevers in een stroomversnelling, toont de praktijk.

Radboud Recharge | Wat is de meerwaarde van academische juffen en meesters?

Niet iedereen stond te juichen toen de Radboud Universiteit begon met de eerste volledig universitaire opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs. De pabo vreesde voor onnodige concurrentie. Dat lijkt nu, drie jaar later, mee te vallen. 'Wij zorgen alleen maar voor méér leerkrachten.'

Radboud Recharge | Hoe gaan ouderen om met hun naderende sterven?

Onlangs verdedigde Nienke Fortuin haar proefschrift in de Religiewetenschappen. In haar onderzoek, waarvoor ze 26 Nederlandse ouderen interviewde en 356 75-plussers een vragenlijst liet invullen, kijkt ze naar de manier waarop ouderen omgaan met hun naderende sterven. Welke rol speelt religie hierin? Wat zijn hun wensen op medisch gebied? En hoe draagt de manier waarop we verhalen vertellen over het ouder worden hieraan bij?

Item over RITHA in 'De Barometer' bij RTL Z

Op zondag 30 augustus rond 17.30 uur vertelden dr. Lianne Hoogeveen (Radboud Universiteit), Petra Spithorst (Cursist) en Mia Frumau (trainer) in het programma 'de Barometer' op RTL Z meer over de opleiding RITHA. De opnamens vonden plaats in het gebouw van samenwerkingspartner RINO Zuid in Eindhoven. 

RadboudCSW aangewezen als erkende opleider Orthopedagoog Generalist

Afgelopen dinsdag 7 juli werd bekend dat Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en RINO Zuid per 1 september 2021 erkend zijn als samenwerkende opleidingsinstelling voor de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid Oost Nederland (OG ZON). Nu in de orthopedagoog-generalist per 1 januari 2020 een BIG-geregistreerd beroep is geworden, worden de postacademische opleidingen tot orthopedagoog generalist aangewezen door het Minister van Medische Zorg en Sport

EDUX tekent samenwerkingsovereenkomst voor 'in company' RITHA Practitioner

Edux gaat per juni 2020 het 'blended' RITHA practitioner programma aanbieden als uitvoerende partner. Edux zal in company aanvragen vanuit samenwerkingsverbanden, stichtingen en andere vergelijkbare organisaties oppakken door heel Nederland.  Edux gaat voor duurzame gedragsverandering van professionals binnen het onderwijs en de kinderopvang. Met behulp van het RITHA practitioner programma kan Edux deze ambitie ook op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid waarmaken. 

Pages

Subscribe to Nieuws