Nieuws

De scholen dicht... | 6 tips voor Schoolpsychologen

De scholen zijn sinds deze week dicht in verband met het coronavirus. Er wordt momenteel hard gewerkt aan onderwijs op afstand. Als schoolpsycholoog kun je je op verschillende manieren buitengewoon nuttig maken. Waar kun je aan denken? Odeth Bloemberg, plaatsvervangend hoofdopleider van de opleiding tot Schoolpsycholoog, geeft 6 tips voor Schoolpsychologen. 

Door: Hanneke Visser, Odeth Bloemberg, Helen Bakker
Datum: 15 maart 2020

Diploma's voor internationale specialisten hoogbegaafdheid

Op maandag 2 maart 2020 rondde in Kroatie de eerste internationale opleidingsgroep RITHA haar opleiding af.

Tijdens een feestelijke ceremonie ontvingen de specialisten hoogbegaafdheid hun diploma. Zij zijn 18 maanden geleden begonnen met de Radboud International Training High Ability (RITHA). 

RadboudCSW verhuist

De bouw van het Maria Montessorigebouw is nu ruim een jaar op gang en ongeveer halverwege tussen start en oplevering. In ons nieuwe gebouw bevinden zich voor het eerst alle sociale wetenschappen onder één dak. In het gebouw is plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel. In het ontwerp is aandacht voor ruimtelijkheid en licht. Wanneer studenten, docenten en medewerkers van het RadboudCSW het nieuwe gebouw kunnen betrekken is op dit moment nog onbekend. Zeker is dat dit niet voor november 2020 zal zijn.

Luister je mee? | 'Bij het RadboudCSW doet iedereen mee'

Het RadboudCSW: dat zijn vooral ook de bureaumedewerkers, de ondersteuners en coördinatoren die het werk van al die diverse docenten organiseren en soepel laten lopen. We merken (soms) bijna niet dat ze er zijn, maar zonder hen staat hier alles stil.

Radboud Recharge | Van niets naar een beetje sporten is heel goed

Voor wie ‘meer bewegen’ op zijn lijst goede voornemens heeft, vijf inzichten over wat dat kan opleveren – ook als je die 10.000 stappen niet haalt.

Radboud Recharge | Dit is wat periodiek vasten met je brein doet

De afgelopen jaren is periodiek vasten een voedseltrend en populaire vorm van diëten geworden. Naast dat het helpt bij gewichtsverlies, heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Gepubliceerd | Drs. Harmen Beurmanjer over drugslegalisatie

NOS interviewde drs. Harmen Beurmanjer, docent Verslavingspsychiatrie bij de Postacademische opleiding tot gz-psycholoog, over legalisatie van drugs. Aanleiding voor het gesprek was het manifest waarin D66, verslavingsinstituut Jellinek en drugsonderzoeker Ton Nabben pleiten voor regulering van nu nog verboden drugs als xtc, cocaïne, ghb en paddo's. Volgens hen zou er een staatscommissie moeten komen die gaat kijken hoe het Nederlandse drugsbeleid gemoderniseerd kan worden.

Bron: Petra Steenhoff voor NOS

Gepubliceerd | Drs. Joost Walraven in de Psycholoog: 'Graag op het scherpst van de snede'

De Psycholoog interviewde drs. Joost Walraven, hoofddocent bij de Postacademische opleiding tot Klinisch Psycholoog, over de kracht van de psycholoog. Aanleiding voor het gesprek was zijn aanstelling als directeur Zorg en behandeling van de Penitentiaire Inrichting Zwolle (PI Zwolle). Dat is normaal gesproken een functie waar psychiaters voor worden aangenomen. Dat hij als eerste klinisch psycholoog op die positie is gekomen, vervult hem met trots.

Bron: Geertje Kindermans voor de Psycholoog (februari, 2020)
Beeld: Gijs Versteeg

'Ruimte voor talent' | Een essay over tot bloei komen

Ieder jaar selecteren hoogaangeschreven opleidingen als Plan Connectie, Stichting Topklas, Advanced Master in International Development (AMID) en Radboud International Training on High Ability (RITHA) de meest 'getalenteerde' professionals op het gebied van zorg, onderwijs en maatschappij.

Pagina's

Abonneren op Nieuws