Nieuwsbrief 08/05/2017

Nieuwsbrief 08/05/2017

Hoofddocenten Harmen Beurmanjer en Boukje Dijkstra hebben een bijzondere ZonMW subsidie gekregen voor de ontwikkeling van een GHB verslaving behandelrichtlijn.

Ella Lobregt, docente in de gz-opleiding en gios kp2014 won afgelopen maand de eerste prijs voor haar congresposter op het negende Jaarcongres Klinisch Psycholoog & Klinisch Neuropsycholoog, dat op vrijdag 21 april j.l. plaatsvond in Utrecht. RadboudCSW-cursist Jeanine Oostendorp (kp2014) ging er met de derde prijs vandoor. 

Sociaal Psycholoog en decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen Daniël Wigboldus start op 1 mei 2017 als voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Dat heeft het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit onlangs bekend gemaakt. Wigboldus: ‘Het is een grote eer om vanuit deze positie bij te mogen dragen aan de toekomst van de Radboud Universiteit. Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen die deze organisatie zo bijzonder maakt.’ 

Om te vieren dat de European Council of High Ability sinds een jaar achter de blauwe klapdeuren van het RadboudCSW te vinden is, ging RadboudCSW-blogster Nikki de Nies met een muffin en één verjaardagskaarsje langs om meer over deze opleiding te weten te komen.

Het publiek van Donders Ontmoet Onderwijs 2015: 'Het talige brein'
"Metacognitie is de kennis van en de controle over het eigen cognitieve functioneren van de leerling”, aldus Dr. Marcel Veenman.

Inmiddels zijn de eerste piogs van de vernieuwde gz-opleiding al bijna vijf maanden bezig. Piog Giullitta Anthony maakte vlog #2 over haar ervaringen met de opleiding tot nu toe.

Hoogleraar Sociale Psychologie Ap Dijksterhuis en ECHA-alumna Marlies Bijvank-de Jonge waren afgelopen maand nieuws in de nationale media. Algemeen Dagblad als onderwijstijdschriftTalent wijdden paginabreed uit over hun onderzoeksresultaten. Hoofddocent Verslaving Harmen Beurmanjer werkte aan een documentaire over GHB. 

Diploma-uitreiking MiAM
De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd.
Dominique Hubers

Bedroefd heeft het RadboudCSW kennis genomen van het bericht van het veel te jong overlijden van de voormalig directeur bedrijfsvoering mevrouw drs. ir. Dominique Hubers.