Nieuwsbrief 04/07/2017

Nieuwsbrief 04/07/2017
Het aantal verslavingsartsen KNMG loopt de komende jaren terug. Het Capaciteitsorgaan heeft de demografische kenmerken van de beroepsgroep in kaart gebracht. Van de 206 geregistreerde verslavingsartsen zijn 127 personen 50 jaar of ouder.

Sinds afgelopen maand is onderwijskundige Jelle Guldenaar de coördinator van de onlangs vernieuwde gz-opleiding. In deze nieuwsbrief stelt hij zich kort voor. 

Inmiddels zijn de eerste piogs van de vernieuwde gz-opleiding  bijna toe aan een welverdiende zomervakantie.

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: tijdens 'Het Diner' in Huize Heyendaal werd er geproost op de nieuwe gz-opleiding. 
 
Annelies Jekel

Annelies Jekel heeft als RadboudCSW coördinator Opleidingen een missie: leren effectiever, efficiënter én leuker maken. In deze column houdt ze een pleidooi voor het gebruik van kennisclips in het leslokaal van de toekomst.

RadboudCSW stelde dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn drie winnaars gekozen. Zij stellen zich graag voor! 

Innovatie stimuleren

Meghan Detrick en Dennis Driessen
RadboudCSW helpt studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen graag om de verre toekomst heel dichtbij te maken. Meghan Detrick, student Psychologie aan de Radboud Universiteit, is enthousiast over haar opleiding, maar weet nog niet wat ze later wil worden.

Het gaat goed met RadboudCSW’s opleiding tot Klinisch Psycholoog.