Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Driedaagse Masterclass Organisatieontwikkeling en gedragsverandering

Startdata: 
1 maart 2021
Tijd: 
9.30-17.00 uur
Locatie: 
Dominicanenklooster
Voertaal: 
Dutch
Docent: 
Drs. Titia Meijer
Duur: 
21 uren
Kosten: 
€ 1.495,00
Kosten Alumni: 
€ 1.345,00
Deelnemers waarderen deze masterclass met een 9.6!

De positieve psychologie van veranderen: zien, denken en doen

Wilt u graag leren hoe u uw medewerkers kan bewegen richting een flexibele, zelfregulerende organisatie, waarin zij het leuk en interessant vinden om nieuwe dingen uit te proberen? Wilt u begrijpen hoe verandering binnen uw organisatie echt werkt? Leer meer grip te krijgen op veranderen door anders te kijken, denken en doen.

Onze Masterclass

Tijdens deze driedaagse, interactieve, Masterclass worden uw inzichten en handelingsmogelijkheden binnen organisatie-veranderprocessen vergroot vanuit het perspectief van de positieve psychologie. Deze Masterclass biedt u als professional concrete handvatten om verder te groeien in uw vak. Deze handvatten zijn gebaseerd op evidence based kennis en methoden, toegankelijk gemaakt door onze topdocent Titia Meijer.

Programma

Dag 1: Zien: Leren zien hoe uw manier van kijken naar de werkelijkheid de mogelijkheden voor veranderen van gedrag en organisatie beïnvloeden.

Dag 2: Denken: Leren denken vanuit de veranderkaders van de positieve psychologie; herkennen van essentiële verander-ingrediënten in uw casus voor een effectieve veranderaanpak. 

Dag 3: Doen: Samen ervaren hoe enkele tools en technieken voor organisatie- en gedrags-verandering uit de positieve psychologie de veranderprocessen kunnen vormgeven en ondersteunen.

Wat levert het u op?

Na afloop van deze driedaagse Masterclass:

  • heeft u houvast aan de evidence-based manier van denken over organisatieontwikkeling en enkele tools en technieken die u heeft leren kennen;
  • doorziet u eerder menselijke brein- en gedragsprocessen die een rol spelen bij verandering;
  • herkent u sneller de essentiële ingrediënten die nodig zijn om een concrete verandering duurzaam vorm te geven;
  • bent u in staat om aangrijpingspunten voor gedragsverandering in een concrete casus waar te nemen en positief te benutten richting meer zelfregulering;

 

Uw eigen inbreng als praktijk-deskundige is medebepalend voor de vraagstukken die worden uitgediept. Uiteindelijk doel is immers u handvatten te bieden om effectief met die vragen om te gaan. Dankzij het karakter van de Masterclasses en interessante peer-discussies, versterkt u bovendien de skills die u nodig heeft in dit vakgebied. 

Onze docent

Drs. Titia Meijer is een gerenommeerde senior psychologiedocent binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Radboud Universiteit, met name op het gebied van de psychologie van organisatieverandering, adviesvaardigheden, en motivatievraagstukken. Zij is in 2014 onderscheiden met de Facultaire Onderwijsprijs vanwege haar innovatieve en interactieve onderwijs. Naast haar onderwijs aan de Radboud Universiteit is Titia jarenlang werkzaam geweest als zelfstandig organisatieadviseur op vraagstukken van organisatieontwikkeling en advisering en geeft zij vele workshops organisatieveranderkunde en trainingen organisatie-adviesvaardigheden.

Voor wie?

Deze driedaagse masterclass richt zich op professionals die in hun werk direct betrokken zijn bij veranderingen binnen organisaties. Veel voorkomende functies zijn professionals en adviseurs op gebied van (strategisch) beleid, HR, organisatie, communicatie, of kwaliteit. Wij verwelkomen deelnemers uit zowel de publieke als de private sector. U hebt een academisch of HBO werk- en denkniveau en bent bereid om van en met elkaar te leren. Literatuur in de Engelse taal is voor u geen probleem. Voorkennis op het gebied van de organisatiepsychologie is een pré, maar geen noodzakelijkheid.

Data & Locatie

In het voorjaar van van 2021 staan er twee reeksen van de Masterclass gepland. Deze vinden plaats op 10 februari, 3 maart en 24 maart 2021 (woensdagen) en op 20 mei, 10 juni en 1 juli (donderdagen) 2021. Data voor het najaar worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Studie-uren

Het aantal contacturen in de Masterclass is 21 uur. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer 4 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het programma, de docent en meer? Download dan de complete brochure.