Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Prof. dr. mr. Elisa van Ee

Hoofdopleider postacademische opleiding tot Psychotherapeut

Prof. dr. mr. Elisa van Ee 

 

Prof. dr. mr. Elisa van Ee | Hoofdopleider postacademische opleiding tot Psychotherapeut | Ontwikkeld door de Radboud Universiteit

 

“Hoe complexer de problematiek, des te meer we moeten investeren in de therapeutische relatie en de persoon in zijn context moeten zien”

 

- prof. dr. mr. Elisa van Ee, hoofdopleider postacademische opleiding tot Psychotherapeut

 

Prof. dr. mr. Elisa van Ee is klinisch psycholoog, jurist, en als wetenschappelijk hoofd ‘trauma en gezin’ van het Topklinisch Psychotrauma-centrum ZuidNederland verbonden aan Reinier van Arkel. Daarnaast is zij als hoofdopleider psychotherapie en onderzoeker verbonden aan SPON. Ze is benoemd tot bijzonder hoogleraar psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze leeropdracht is geïnitieerd door Reinier van Arkel in samenwerking met het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. Centraal in haar werk staat de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en de klinische praktijk. 

Visie op beroepsgroep

Voorheen onderscheidden psychotherapeuten zich voornamelijk op het gebied van psychotherapeutisch handelen bij complexere problematiek — veelal gekenmerkt door persoonlijkheidsproblematiek. Maar nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg vereisen een duidelijkere profilering van de psychotherapeut, meent prof. dr. mr. Elisa van Ee. 'Daardoor is hij of zij zichtbaar als expert. Voor de cliënt, in het team, in de organisatie én in het vakgebied. Het ontwikkelen van de landelijk gedefinieerde zeven competentiegebieden (psychotherapeutisch handelen, communicatie, samenwerking, kennis en wetenschap, maatschappelijk handelen, organisatie en professionaliteit) is daarmee noodzakelijk.'

Wetenschappelijke publicaties

Lees meer over de wetenschappelijke publicaties van de prof.dr. Elisa van Ee. 

Opleidingen en cursussen

Prof. dr. mr. Elisa van Ee is verbonden aan de volgende opleidingen en cursussen:

Persoonlijk interview 

Onlangs gaf Elisa een uitgebreid interview over haar visie op de postacademische opleiding tot Psychotherapeut. 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de zorg en de PT-opleiding? Schrijf je dan in voor onze gepersonaliseerde nieuwsbrief. Hierin vind je altijd:

  • Een interessant interview met een zorgprofessional, zoals mr. dr. Elisa van Ee

  • De altijd scherpe column van onze huisfilosoof Jan Bransen

  • Overzichtsagenda met al ons geaccrediteerde bij-en nascholingsaanbod voor

  • Exclusieve uitnodigingen en speciale aanbiedingen

  • En nog veel meer…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer nieuws over prof. dr. mr. Elisa van Ee.