Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

FAQ RadboudCSW verhuist naar het nieuwe Maria Montessorigebouw

Officieel zou het onderwijs van het RadboudCSW per 6 januari 2021 plaatsvinden in het nieuwe Maria Montessorigebouw. Gezien de huidige coronamaatregelen is het gebouw voorlopig beperkt toegankelijk. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQ's). 

Vanaf wanneer zijn cursisten en docenten welkom in het nieuwe Maria Montessorigebouw?

Per 6 januari zou het gebouw officieel geopend zijn voor cursisten en docenten van het RadboudCSW. Gezien de lockdown blijven de nieuwe onderwijsruimtes nog eventjes beperkt toegankelijk voor cursisten, docenten en bureaumedewerkers. 

Wat wordt het nieuwe adres?

Ons nieuwe bezoekadres wordt: Thomas van Aquinostraat 4, 6525GD Nijmegen. Het nieuwe postadres is: Postbus 9102, 6500 HE Nijmegen

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van het gebouw zijn: maandag tot en met vrijdag van 8:00-22:00u. De balie van het RadboudCSW is van maandag tot en met donderdag geopend van 8:30-20:30 en op vrijdag van 8:30-17:00u. Let op: in verband met de coronamaatregelen kunnen deze openingstijden gewijzigd zijn. 

Waar parkeer ik mijn auto of fiets?

Het Maria Montessorigebouw heeft geen parkeergarage. Automobilisten kunnen hun auto kwijt in de parkeergarage onder het Grotius of in de parkeergarage van het Elinor Ostromgebouw. Wel zijn er in de buurt van het Maria Montessorigebouw invalideparkeerplaatsen. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de fietsenkelder van het Maria Montessorigebouw, toegankelijk vanaf de Erasmuslaan.

Is het Maria Montessorigebouw goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer?

Ja. De dichtsbijzijnde bushalte is bushalte 'Erasmusgebouw'. 

Wie kan ik binnen het gebouw aanspreken voor vragen?

Voor praktische vragen of technische docentondersteuning kun je terecht bij de vertrouwde baliemedewerkers van het RadboudCSW. Zij zijn te vinden bij de gezamenlijke balie van STIP, TIP en het RadboudCSW. Je kunt hen aanspreken of bereiken via rcsw@ru.nl of (024) 361 61 63. Daarnaast kunnen alle bezoekers terecht bij de algemene receptie. Zij zijn het eerste, algemene aanspreekpunt en verzorgen de telefonische opvang en postzaken. De receptiebalie is te bereiken op (024) 362 03 00.

Waar zijn de kantoren en onderwijszalen van het RadboudCSW?

Op deze plattegrond is aangegeven waar wij ons bevinden. Onze kantoren (in paars aangegeven) en onderwijszalen (aangegeven met rode letters 'RCSW') zijn gevestigd op de eerste verdieping van het Maria Montessorigebouw. Daarnaast delen we een ruimte met het Faculteitsbureau (blauwe ruimte rechtsboven, grenzend aan onze kantoren). 

Hoe zien de onderwijszalen eruit?

Onderwijsruimte in het Maria MontessorigebouwAlle college- en vergaderzalen zijn voorzien van moderne ondersteuningsmiddelen zoals beamers en interactieve LCD schermen. Ook vind je hier de ‘traditionele’ whiteboards  en whiteboard schrijfwanden. In elke zaal is een handleiding aanwezig voor de bediening van de apparatuur.

 

 

 

Waar vind ik de bibliotheek?

In de Sociotheek (locatie 01.511) vind je een groot scala aan test- en behandelmaterialen voor gebruik in de praktijk van klinisch psychologische- en orthopedagogische diagnostiek en behandeling, beroepskeuze- en personeelsonderzoek. De algemene bibliotheek van de Radboud Universiteit vind je op een steenworp afstand van het Maria Montessorigebouw (Erasmuslaan 36). 

Waar kan ik als docent of cursist rustig werken of studeren?

Op de tweede verdieping in het atrium bevindt zich het studieplein; een plek waar studenten samen kunnen studeren. Op de tweede, derde en vierde verdieping zijn open werkplekken waar studenten alleen of samen kunnen werken. De drie studieruimtes op de derde en vierde verdieping zijn stilteruimtes. In deze studieruimtes zijn wel een aantal afgesloten overlegplekken beschikbaar. Op de tweede verdieping zijn ook wat overlegruimtes.

Ik heb zin in koffie, thee of een versnapering. Waar kan ik terecht?

Het Maria Montessorigebouw beschikt over een modern café; het Grand Café. Hier kun je terecht voor koffie en thee, maar ook voor andere drankjes en kleine versnaperingen zoals tosti’s, zoete snacks en broodjes. Ondanks de coronamaatregelen kun je in het Grand Café koffie, thee of eten afhalen. Voor koffie en thee kun je in een van de huiskamers of bij het Grand Café terecht. Daarnaast staan er op verschillende plekken in het gebouw koffieautomaten. In dit overzicht zie je waar deze zich bevinden: Locatie koffieautomaten en printers.

Waar berg ik mijn waardevolle spullen op?

In het gebouw zijn enkele kluisjes beschikbaar: Op de eerste verdieping bij Grandcafé zijn de kluisjes toegankelijk met pincode (dus ook toegankelijk voor gasten).

Waar kan ik kolven?

Er zijn twee kolfruimtes aanwezig in de noordvleugel van het gebouw; 0.1.079 en 02.021. Om een kolfruimte te reserveren, mail je naar kolfkamer@socsci.ru.nl. Team huisvesting beheert via dit mailadres de agenda van de kolfkamers. Ruimte 01.079 is ook te gebruiken als rustruimte.

Is er goede ventilatie in het gebouw?

In het Maria Montessorigebouw zit een ventilatiesysteem dat geen gebruik maakt van hercirculatie van lucht. Alle lucht komt dus fris van buiten. Op de werkplekken zijn ramen die je zelf open en dicht kunt doen. Doe je het raam open? Dan gaat de temperatuurregulatie op jouw kamer uit, dat is wel zo milieuvriendelijk.

Neem contact op met de coördinator van je opleiding als je vraag er niet bij staat. Je kan ook een mail sturen naar rcsw@ru.nl

Klik voor meer informatie vanuit de Faculteit Sociale Wetenschappen op de onderstaande link.

www.ru.nl/nieuwbouwfsw/