Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Ons duurzame gebouw

 

Gezien de huidige coronamaatregelen is ons nieuwe Maria Montessorigebouw voorlopig beperkt toegankelijk. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQ's).

Wat is het nieuwe adres?

Ons nieuwe bezoekadres wordt: Thomas van Aquinostraat 4, 6525GD Nijmegen. Ons nieuwe postadres is: Postbus 9104, 6500 HE Nijmegen

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van het gebouw zijn vanaf 1 september 2021: maandag tot en met donderdag van 8:00u - 21:30u, op vrijdag van 8:00u - 20.00u. De balie van het RadboudCSW is van maandag tot en met donderdag geopend van 8:30-20:30u en op vrijdag van 8:30-17:00u. Let op: in verband met de coronamaatregelen kunnen deze openingstijden afwijken. 

Waar parkeer ik mijn auto of fiets?

Het Maria Montessorigebouw heeft geen parkeergarage. Automobilisten kunnen hun auto kwijt in de parkeergarage onder het Grotius of in de parkeergarage van het Elinor Ostromgebouw. Wel zijn er in de buurt van het Maria Montessorigebouw invalideparkeerplaatsen. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de fietsenkelder van het Maria Montessorigebouw, toegankelijk vanaf de Erasmuslaan.

Is het Maria Montessorigebouw goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer?

Ja. De dichtstbijzijnde bushalte is bushalte 'Erasmusgebouw'. 

Wie kan ik binnen het gebouw aanspreken voor vragen? 

Voor praktische vragen of technische docentondersteuning kun je terecht bij de vertrouwde baliemedewerkers van het RadboudCSW. Zij zijn te vinden bij de gezamenlijke balie van STIP, TIP en RadboudCSW. Je loopt bij binnenkomst de trap op naar de eerste verdieping en vindt hen na de deur die je meteen links ziet aan de rechterkant. De baliemedewerker kan met de medewerker opleidingszaken of coördinator contact opnemen indien nodig.

Waar vind ik (algemene) contactgegevens?

Onze algemene contactgegevens zijn rcsw@ru.nl of (024) 361 61 63. De afzonderlijke contactgegevens van onze bureaumedewerkers vind je hier

Heb je vragen tijdens je les? Vraag de baliemedewerker of app of bel de medewerker opleidingszaken. In ons gebouw vind je verschillende ‘servicestippen’: neem daarop plaats, en onze medewerkers komen je helpen! 

Waar zijn de kantoren van het RadboudCSW?

De kantoren van het RadboudCSW zijn alleen toegankelijk voor personeel. Wil je een bureaumedewerker spreken? Bel dan (zie de telefoonlijst op onze website) of maak een afspraak via de balie.

Waar zijn de onderwijszalen van het RadboudCSW?

De onderwijszalen en balie bevinden zich op de eerste verdieping, ze zijn geel gearceerd op deze plattegrond. Daarnaast delen we een ruimte met het Faculteitsbureau. 

Hoe zien de onderwijszalen eruit?

Alle college- en vergaderzalen zijn voorzien van moderne ondersteuningsmiddelen zoals beamers en interactieve LCD schermen. Ook vind je hier de ‘traditionele’ whiteboards en whiteboard schrijfwanden. In elke zaal is een handleiding aanwezig voor de bediening van de apparatuur. Algemene informatie over het lesgeven in het Maria Montessorigebouw vind je hier

In verband met de huidige coronamaatregelen, mag er niet geschoven worden met de tafels en stoelen. We houden 1,5 meter afstand en buiten het leslokaal dragen we een mondkapje. Deze zijn gratis te verkrijgen bij onze balie. 

Hoe log ik in op de wifi?

Je kan gebruik maken van het wifi netwerk met je u- of e-nummer, zie: https://www.ru.nl/ict/studenten/eduroam/wifi-eduroam-instellen/

Bij problemen kan je ook gebruik maken met de wifi dagcode, die is bij de balie beschikbaar.

  1. Navigeer naar de wifi instellingen op je telefoon, tablet of laptop
  2. Zoek naar beschikbare wifi netwerken
  3. Selecteer ‘eduroam’
  4. Log in met je u- of e-nummer gevolgd door @ru.nl als gebruikersnaam. Het wachtwoord is hetzelfde wachtwoord als waar je mee inlogt op het Intranet en Brightspace
  5. Bijvoorbeeld gebruikersnaam e1234567@ru.nl
  6. Mogelijk opent zich dan een ‘certificaat’, klik op ‘Vertrouw’
  7. Je bent nu verbonden met het eduroam netwerk op de gehele campus

Hoe kan ik als cursist in de onderwijszaal het scherm overnemen?

Met de app MirrorOp kun je via de Wifi draadloos het scherm overnemen, zelfs met meerdere personen tegelijk. We adviseren je daarom deze app voorafgaand aan de les te installeren. Een andere, minder efficiënte manier om bijvoorbeeld een presentatie te delen, is door gebruik te maken van een usbstick. 

Waar vind ik de bibliotheek?

In de Sociotheek (locatie 01.511) vind je een groot scala aan test- en behandelmaterialen voor gebruik in de praktijk van klinisch psychologische- en orthopedagogische diagnostiek en behandeling, beroepskeuze- en personeelsonderzoek. De algemene bibliotheek van de Radboud Universiteit vind je op een steenworp afstand van het Maria Montessorigebouw (Erasmuslaan 36). 

Waar kan ik als docent of cursist rustig werken of studeren?

Op de tweede verdieping in het atrium (zie bovenstaande video bij 'Waar vind ik de bibliotheek?') bevindt zich het studieplein; een plek waar studenten samen kunnen studeren. Op de tweede, derde en vierde verdieping zijn open werkplekken waar studenten alleen of samen kunnen werken. De drie studieruimtes op de derde en vierde verdieping zijn stilteruimtes. In deze studieruimtes zijn wel een aantal afgesloten overlegplekken beschikbaar. Op de tweede verdieping zijn ook wat overlegruimtes.

Ik heb zin in koffie, thee of een versnapering. Waar kan ik terecht?

In het Maria Montessorigebouw zijn er geen koffieautomaten beschikbaar. In plaats daarvan ontvang je per dagdeel een bon voor een heerlijke kop koffie, thee of cappuccino in het Grand Café de Iris (het ‘hart’ van het gebouw, ook op de eerste verdieping). Daarnaast mag je natuurlijk altijd een eigen gevulde thermoskan meenemen!

Je vindt hier ook voor andere drankjes en kleine versnaperingen zoals tosti’s, zoete snacks en broodjes. 

In de Refter dien je met een groep vooraf te reserveren

Waar berg ik mijn waardevolle spullen op?

In het gebouw zijn enkele kluisjes beschikbaar: Op de eerste verdieping bij Grand Café zijn de kluisjes toegankelijk met pincode (dus ook toegankelijk voor gasten).

Waar kan ik kolven?

Er zijn twee kolfruimtes aanwezig in de noordvleugel van het gebouw; 0.1.079 en 02.021. Om een kolfruimte te reserveren, mail je naar kolfkamer@socsci.ru.nl. Team huisvesting beheert via dit mailadres de agenda van de kolfkamers. Ruimte 01.079 is ook te gebruiken als rustruimte.

Is er goede ventilatie in het gebouw?

In het Maria Montessorigebouw zit een ventilatiesysteem dat geen gebruik maakt van hercirculatie van lucht. Alle lucht komt dus fris van buiten. Op de werkplekken zijn ramen die je zelf open en dicht kunt doen. Doe je het raam open? Dan gaat de temperatuurregulatie op jouw kamer uit, dat is wel zo milieuvriendelijk.

Neem contact op met de coördinator van je opleiding als je vraag er niet bij staat. Je kan ook een mail sturen naar rcsw@ru.nl

Klik voor meer informatie vanuit de Faculteit Sociale Wetenschappen op de onderstaande link.

www.ru.nl/nieuwbouwfsw/