Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

Cursist Saskia Scheepers over Omgaan met talent

'Getalenteerde medewerkers zijn van grote toegevoegde waarde binnen organisaties'
Saskia Scheepers - People Development Consultant bij ABN AMRO
"Met een jarenlange achtergrond in HR fascineert het me wat maakt dat we als mens floreren of niet. Dat heeft eigenlijk altijd te maken met de juiste context. Door mijn huidige focus op neurodiversiteit en het benutten van ieder talent in alle soorten en maten kom ik veel getalenteerde mensen tegen die worstelen met hun werkomgeving, omdat die niet op hen is ingericht. En dat terwijl deze mensen met hun creativiteit, autonome denken en hun vermogen om te gaan met grote complexiteit van grote toegevoegde waarde zijn binnen organisaties. Zeker in een omgeving waar innovatie nodig is", vertelt Saskia Scheepers, People Development Consultant bij ABN AMRO. 
"Standaard werkwijzen, hoe we naar talentmanagement kijken en leiderschap past echter niet iedereen. Zelf heb ik er ook jaren over gedaan om voor mezelf een omgeving te zoeken of te organiseren waar ik mijn creativiteit kwijt kan. Ten koste van mijn energie en dat is zonde!"

Cultiveren van talent

"In welke voedingsbodem gedijen deze getalenteerde breinen en wat vraagt dat van leidinggevenden? Dit in de cursus Omgaan met Talent onderzoeken aan de hand van eigen casuïstiek gaf me niet alleen meer context, maar ook praktische gesprekstips. Super dat dit met het STAP-budget kon wat me verder heeft gebracht op dit maatschappelijk relevante thema. Ik ben ervan overtuigd dat organisatie die dit bewustzijn ontwikkelen op het cultiveren van talent daar voordeel uit zullen halen, zeker in een krappe arbeidsmarkt. En het laat jezelf ook weer eens nadenken over wat werkt voor jou. Win-win!"

Over Omgaan met talent

Saskia werkt momenteel als People Development Consultant bij ABN AMRO met een focus op duurzame inzetbaarheid. Zij zet zich op landelijk niveau in voor neurodiversiteit binnen organisaties. Saskia heeft afgelopen najaar de cursus Omgaan met Talent gevolgd. 

In de cursus Omgaan met talent ga je, onder leiding van de docenten Rianne van de Ven en drs. Roel Bonten, dieper in op de achtergrond van talent en de verschillende definities en modellen van hoogbegaafdheid. Je krijgt inzicht in hoe je hoogbegaafdheid en onderpresteren herkent. Vervolgens krijg je handvatten om medewerkers met (kenmerken van) hoogbegaafdheid op adequate wijze te ondersteunen en begeleiden in hun werk. Zodat zowel deze getalenteerde medewerkers als de organisatie kunnen floreren. Meer weten of aanmelden? Ga naar www.rcsw.nl/omgaanmettalent.