Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Postacademisch Onderwijs voor een Veerkrachtige Samenleving

De website van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) wordt verhuisd! Het merendeel van de informatie is vanaf heden beschikbaar op https://ru.nl/rcsw.

Sommige zaken (zoals de meeste formulieren) blijven nog een tijdje alleen beschikbaar op de oude website.

Onze excuses voor als je het gevoel krijgt heen-en-weer gestuurd te worden tussen de oude en de nieuwe website!

Podcastmaker Sophie Theunissen over GZ

‘Toen ik een burn-out kreeg, wilde ik mijn brein beter begrijpen. Had het misschien iets te maken met mijn ADHD?'
Sophie Theunissen
Podcastmaker Sophie Theunissen maakte voor de Radboud Universiteit een podcast met Joris van Neijenhof, Gezondheidszorg(neuro)psycholoog en docent van de Nijmeegse GZ-opleiding. In de eerste aflevering neemt Sophie je mee in een dag van haar leven na haar burn-out. In gesprek met Joris komt Sophie meer te weten over haar ADHD. 

Moeders en vijftigplussers

‘Toen ik een burn-out kreeg, wilde ik mijn brein beter begrijpen. Had het misschien iets te maken met mijn ADHD? Na een zoektocht door Spotify en allerhande lekenblogs, stuitte ik op steeds ietsje meer info over hoe zo'n hoofd nou eigenlijk werkt – bij moeders en vijftigplussers, dat wil, maar ik miste iemand van mijn eigen leeftijd. Tijd om het heft in eigen handen te nemen dus! Ik ben hartgrondig voorstander van het verbinden van de wetenschap aan de praktijk. Daarmee bedoel ik niet alleen dat het soms een pain in the ass is om je door ingewikkelde, taaie artikelen heen te banen en dat in gesprek gaan met een expert stukken makkelijker is, maar ook het gevolg daarvan: toegankelijke kennis, voor iedereen. Daarnaast wil ik studenten aanmoedigen om hulp te vragen als ze daar nu nog onzeker over zijn. De juiste hulp maakt een wereld van verschil. Moet je daarbij altijd denken aan een (student)psycholoog of (-)arts? Misschien! Maar de uni kan daarin ook een bijdrage leveren. Niet alleen door eerder genoemde te faciliteren, maar ook door (fysieke) aanpassingen te maken in hun beleid, zodat de campus toegankelijk(er) wordt en inclusiever voor iedereen.

Er zijn zoveel verschillende mensen met verschillende achtergronden en ervaringen die rondlopen op de campus – en tegelijkertijd verschillen we ook weer niet zoveel van elkaar. Ik vind het bewonderenswaardig en heel vet dat ik bij diverse studenten in hun hoofd mag kruipen om hun leven uit een dag te ervaren. ' - Sophie Theunissen #WeAreRadboud

Beluister de podcast. 

Over de GZ-opleiding

Wil jij stoornissen leren behandelen volgens de nieuwste behandelmethoden en psychologisch onderzoek kunnen uitvoeren volgens de laatste wetenschapelijke inzichten? Wil jij jouw vers opgedane kennis en vaardigheden als masterpsycholoog direct benutten via het directe doorstroomprogramma? Dan is de postmaster tot Gezondheidszorgpsycholoog van de Radboud Universeit echt iets voor jou. Deze tweejarige duale opleiding leid je op tot de BIG-geregistreerde zorgprofessional van de toekomst. Eén dag per week volg je cursorisch onderwijs. Daarnaast volg je praktijkonderwijs bij een erkende praktijkinstelling.
 

Lees meer over onze BIG-opleidingen