Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Klinisch Psycholoog

 

Opleidingsplaats aanvragen

Brochure cursist

Brochure praktijkinstelling

Vraag stellen

De klinisch psycholoog is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van complexe problematiek. Hierbij kun je denken aan complexe persoonlijkheidsstoornissen of problemen die samenhangen met zware lichamelijke ziekte. Vaak gaat het om patiënten voor wie standaard psychologische behandelingen tekort schieten of niet bestaan.

De klinisch psycholoog is expert op het gebied van complexe diagnostiek. Tevens is elke klinisch psycholoog volledig geschoold als psychotherapeut en beheerst daarmee een breed repertoire aan behandeltechnieken. Naast directe patiëntenzorg heeft de klinisch psycholoog ook taken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en management.

De specialistische opleiding tot klinisch psycholoog kent twee differentiaties: Kinderen & Jeugd (K&J) en Volwassenen & Ouderen (V&O). Voor informatie over de kp-opleiding K&J kun je contact opnemen met onze collega's van de RINOGroep in Utrecht.

Bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen kun je de kp-opleiding V&O volgen; de volledige vierjarige variant voor gz-psychologen en de verkorte, driejarige variant voor gz-psychologen die tevens al psychotherapeut zijn.