Doe mee en win: een kinderboek met wetenschappelijke inzichten over dyslexie

Een spannend kinderboek dat ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie bevat. Gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus wilde dat mogelijk maken met crowdfunding. Inmiddels is het doel, mede dankzij een donatie van het RadboudCSW, bereikt.  RadboudCSW mag vijf keer een exemplaar van het jeugdboek genaamd 'Een kroon voor een kanjer' weggeven. 

Liesbeth Tilanus onderzoekt de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie. Nu haar promotie dichterbij komt - ze hoopt begin 2018 te promoveren - heeft ze één grote wens: haar onderzoeksresultaten vertalen naar een kinderboek, zodat kinderen op een leuke manier meer leren over dyslexie. Tilanus: ‘Ik wil graag mijn resultaten delen met mensen uit de praktijk, niet alleen orthopedagogen, leerkrachten en ouders, maar juist ook met kinderen, op een manier die hen aanspreekt.’

Educatief geheugenspel Dizzy

Het is niet de eerste keer dat Tilanus zorgde voor een praktische vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar kinderen: eerder ontwikkelde ze al Dizzy, een educatief geheugenspel voor kinderen met dyslexie. Lees hier het volledige artikel over de crowdfundactie van Tialnus, geschreven door de Radboud Universiteit. 

Doe mee en win!

Als sponsor mag RadboudCSW vijf keer een exemplaar van het jeugdboek weggegeven, en een keer het spel Dizzy. Wil jij kans maken op 'Een kroon voor een kanjer' of Dizzy? Stuur dan een mailtje naar communicatiemedewerker Merel van Ommen over hoe jij dit boek in wilt gaan zetten in jouw dagelijke praktijk.